3 op Reis

Tallinn

Tot de bevrijding in 1991 stond Estland onder Sovjetbewind. Tallinn heeft een heel sterk eigen karakter en een lange geschiedenis. Het middeleeuwse stadscentrum staat zelfs in zijn geheel op de UNESCO werelderfgoedlijst. De Sovjet-Unie heeft zijn sporen achtergelaten maar dit doet niets af aan de geweldige bestemming de Tallinn is.
De grootste trekpleister van Tallinn is de oude binnenstad Vanalinn, het historische stadscentrum dat uit de 14de eeuw stamt. Ook op de domberg te vinden zijn de Domkerk en de Russich-orthodoxe Kathedraal. Verder zijn historische bezienswaardigheden als Kiek in de Kok en Dikke Margareta zeker de moeite waard.

Tegenwoordig is Tallinn ook steeds moderner aan het worden en trekken veel kunstenaars naar de stad om hier hun kunsten te laten zien. Hierdoor is er een steeds groter wordende culturele sector in de stad aanwezig. Een frisse duik nemen vanaf een van de prachtige stranden zoals Pikakari Beach, even buiten de stad is ook zeker een aanrader.
Eten
Het oude gedeelte van de stad bulkt van de gezellige restaurantjes en terassen. Gezellig zijn Aed, Bocca en Olde Hansa. Langs de Pirita rivier even buiten de stad ligt aan een klein meer Viikingite küla, waar je het authentieke Estse gevoel tegenkomt. Hier kun je zelf vis vangen en hem laten bakken.
Terug in het centrum vind je Vanaema Juures, dat zoiets als ‘Grootmoeders huis’ betekent. Zoals de naam al zegt staan er vooral traditionele Estse gerechten op de kaart, en word je met open armen ontvangen. Restaurant Ö werd driemaal achter elkaar genomineerd voor het beste restaurant van Estland, en heeft een award-winnende chefkok. Het prachtige uitzicht maakt het helemaal af.
Het nachtleven in Talinn bruist als nooit tevoren, en de nachtclub Club von Überlingen is daar het stralende middelpunt van. Het nachtleven in de stad is over het algemeen goed betaalbaar, en op elke straathoek is het wel gezellig. Een goed alternatief voor de andere clubs is Club Hollywood, dat over vijf dansvloeren en drie bars beschikt. Een van de goede bars in het centrum is Nimeta Baar, en ook in de trendy maar goedkope Stereo Lounge gaat het feest de hele nacht door.
Vervoer
Het centrum van de stad is niet groot, en bijna alles is dus op loopafstand. Grote afstanden zijn makkelijk te overbruggen met de bus of de trein, die goed geregeld zijn. De tickets voor het openbaar vervoer werken voor zowel trein, tram als bus en zijn heel goedkoop, een 24-uurs ticket heb je al voor minder dan € 4,00. 
Goed om te weten
Beste reistijd: Juni t/m augustus
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Estse Kroon
Taal: Estisch
tallinn.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.