3 op Reis

Sur Chico

De hele dag skiën op een vulkaan om vervolgens de sneeuw in te ruilen voor een warm bad. Zo kan je gemiddelde dag in Sur Chico eruit zien. Dit soort dingen maakt ‘t een prachtige kustplaats in het zuiden van Chili.

Prachtige natuur, een kustlijn vol met dorpjes en je kan ook nog ‘s nieuwe outfits scoren. Op twee plekken in Sur Chico shop je namelijk belastingvrij! De natuurbaden hier zijn misschien wel de mooiste van heel Chili. Het hele jaar door houdt de natuur ze warm en jou dus ook. 
Niet alleen de baden zijn puur natuur. Wat je echt moet zien is natuurreservaat Huilo-huilo. Deze enorme, sprookjesachtige plek is vernoemd naar een waterval. Middenin dit natuurreservaat staan enorme boomhutten. Een aanrader als je geen problemen hebt met hoogtes. De ‘hut’ is heel chic. Eerder een houten hotel dan een boomhut dus. Fantastisch om een keer te overnachten!
Liever wat geld in je zak houden? Dan kan het natuurlijk ook goedkoper. In Sur Chico kan je makkelijk kamperen of in een hostel overnachten. Zorg wel voor een dak boven je hoofd. Sur Chico is namelijk de natste regio van Chili. Nat gaan doe je niet qua eten. Keuze genoeg in het natuurreservaat en in Pucon. Hier bulkt het van de leuke restaurants en koffietentjes. 
Eten
Naast visspecialiteiten is er een ruime keuze uit typisch Chileense drankjes. Een glas rode wijn met cola. Raar! Maar in Chili kan dat gewoon. Dit traditionele drankje heet Jote.
Zin in een leuke avond waar je de volgende dag niks meer van weet? Dan is jouw volgende drankje een bigoteado. De barman pakt de drankrestjes van anderen en gooit ’t door elkaar. Koppijn gegarandeerd. Dit drankje wordt vaak geserveerd als grapje voor 
Minder heftig en een stuk gezonder is de vleessoep. Carbonada. Deze zit vol ui, aardappelen, groene pepers en broccoli. Neem als toetje een Alfajor. Dat is een platte ronde pastei. Gevuld met ‘manjar’, een zoete cakevulling. Jam! De chocoladetopping maakt het helemaal af.
Vervoer
In Sur Chico kan je het beste de auto pakken. Op die manier kan je meerdere plaatsen bezoeken. Dat is goed aan te raden omdat Sur Chico vrij klein is. Je kan vanaf ongeveer 35 euro een auto huren. Bijvoorbeeld bij Antillanca, Pucón Rent a Car, Europcar of Hertz. Taxichauffeurs vragen allemaal een andere prijs. Probeer dus van tevoren een prijs af te spreken als je de taxi neemt.
Goed om te weten
Beste reistijd: November t/m mei
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Chileense Peso
Taal: Spaans
sur-chico.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.