Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Sengkang

Wonen aan ’t water is leuk. Maar in een dorpje in Sengkang wonen ze óp het water! In deze prachtige omgeving valt genoeg te beleven. En je ziet hier veel terug van de Buginese cultuur. De grootste bevolkingsgroep van Sulawesi. Top om te doen: langs de huizen op het meer varen. Stop onderweg ook even voor ’n hapje met de bewoners!
Hoor je ’n hoop lawaai? Grote kans dat het een bruiloft is! Buginezen vieren dat ’t liefst zo luid mogelijk. Meer herrie betekent meer status. Handig als smoes voor je buurman? Ook luid zijn de moskeeën. Het ochtendgebed begint al om half vijf. Tip: zoek een hotel dat niet naast ‘n moskee staat. Tenzij je zo’n wekker juist handig vindt! 
Sengkang is een heel relaxte stad. Hier heb je geen last van druk verkeer! Wel kan ‘t aardig warm worden. Zorg dus dat je genoeg water bij je hebt.
Eten
Genoeg opties om lekker te eten in Sengkang. Loop binnen bij bijvoorbeeld Anchorvale 303 Food Court. Hier kan je van alles proberen. Je hoeft trouwens niet binnen te zitten. Zonde van ’t mooie weer! De beste eetkraampjes vind je hier.
Trek in een soepje? Er valt heel wat te kiezen in Soup Restaurant. Bijvoorbeeld hun eierjus. Gemaakt van eieren, tomaten en chilisaus. Met daarbij garnalen. Vers natuurlijk! Liever iets Westers? Schuif dan aan bij Olio Cafe.
De Buginezen nodigen je graag uit. In het filmpje hiernaast eet Chris een typisch Indonesische snack. Maar je kan ook Ikan Goreng proberen. Dat is gebakken vis. Die wordt gebakken in kokosolie. Als dat niet lekker is…
Vervoer
Vanaf Rantepao ben je met de bus in zo’n 5,5 uur in Sengkang. Dat kost je maar vier euro! Maar ‘t openbaar vervoer is niet altijd betrouwbaar. Je kan daarom ook een auto met chauffeur huren. Een halve dag kost je zo’n 40 euro.
Wel even goed opletten als je een hotel boekt. Sengkang is ook de naam van een stad in Singapore. En dat ligt net iets verder weg…
Goed om te weten
Beste reistijd: December t/m februari
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Rupiah
Taal: Indonesisch
sengkang.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.