Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis
3 op Reis

Elke zondag om 19:45 uur op NPO 3.npo3

Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl
3 op Reis

Santo Antão

Hou je van lekker wandelen? Pak dan het vliegtuig naar Santo Antão. Hier vind je prachtige bergen, veel groen en ongerepte natuur. Je kijkt er je ogen uit. Dus trek je wandelschoenen aan, neem je camera mee en geniet van de prachtige omgeving. Een goede manier om dat te doen, is via de Valé do Paúl route. Tijdens je wandeling kom je suikerriet en bananenvelden tegen.
Massatoerisme vind je niet in Santo Antão. Daarom is het de perfecte plek om tot rust te komen, maar je kan ook lekker op pad. Tof om te bezoeken is de Riberia Grande, de grootste stad van Santo Antão. Hier haal je lekker eten bij markt of scoor je een nieuwe outfit op de kledingmarkt. Wel iets met korte mouwen, want in Kaapverdië is het altijd zomer.
Eten
Je gaat niet weg voor je capucha gegeten hebt, een gerecht met groene bananen, maïs, aardappelen en bacon. Na dit typisch Kaapverdische gerecht zit je hartstikke vol. Maar we hebben nog lang niet alles genoemd natuurlijk.
Hou je van vis? Dan kan je je geluk hier niet op. Je vindt het op elke menukaart en het is lekker vers. De lokale visserij maakt het redelijk goedkoop om vis te bestellen. Na het diner is het tijd voor een aguardiente, e en typisch Kaapverdisch drankje met rum. Minder sterk kan ook, zoals het Kaapverdisch biertje strela.  Dat moet je ijskoud drinken, maar met zulk weer wil je ook niet anders.
Vervoer
Even naar Santo Antão vliegen is er niet bij. Er is namelijk helemaal geen vliegveld. Gelukkig gaat er een veerboot vanaf São Vicente. Je kan een auto huren, maar handiger is misschien wel het aluguer- vervoer. Je pakt dan een klein busje voor zo’n 10 personen. Maar om écht te genieten, alles te zien en kalm aan te doen, neem je natuurlijke de goedkope benenwagen.
Goed om te weten
Beste reistijd: April t/m juni, oktober, november
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Escudo
Taal: Portugees
santo-antao.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.