3 op Reis

San Salvador

San Salvador is veruit de grootste stad van El Salvador met ruim 2.4 miljoen inwoners. Deze gigantische stad staat bekend om zijn diversiteit en zijn kleurvolle chaos maar helaas ook om zijn criminaliteit. Met felgekleurde gebouwen en boven alles geweldige inwoners is de stad wel een must see!
Plaza Barrios mag weliswaar het centrale plein zijn. Het is zeker niet het mooiste, die eer is weggelegd voor Parque Libertad. Hier proef je nog echt de sfeer van het koloniale verleden. Aan dit plein staat de Iglesia El Rosaria. Een bijzonder stukje architectuur waar je zeker even een kijkje moet nemen. Verder is het zeker de moeite waard om een nachtelijke tour te doen over Cemetario de los Illustros. Op deze bijzondere begraafplaatst liggen bekende figuren uit het verleden van El Salvador.
San Salvador is een fantastische bestemming en dit komt voornamelijk door de inwoners van de stad die je het gevoel geven dat je thuis bent. San Salvador is trouwens ook een geweldige plek om eens lekker los te gaan met shoppen!
Eten
Ondanks dat eten geen grote rol inneemt in de Salvadoraanse samenleving kent San Salvador toch enkele zeer goede restaurants. Zo kun je als budgetreiziger perfect terecht bij Las Cofradias terwijl er voor de reiziger met een dikkere portemonnee altijd wel een plekje is bij Paradise Restaurant. Dat overigens veel minder cliché is dan de naam doet vermoeden!
Voor de reiziger die de bloemetjes buiten wilt zetten is San Salvador zeer geschikt. Zo kun je de avond begin met wat lichte hapjes en drankjes bij Café ‘La T’ om daarna je weg te vervolgen naar Los Rinconcitos voor een dansje. Mocht je daarna nog geen zin hebben om naar huis te gaan dan kun je altijd nog door naar het louche Jungle. 
Vervoer
Reizen met het openbaar vervoer wordt ten zeerste afgeraden in San Salvador. Het is gevaarlijk en een onnodig risico omdat een de kosten voor een huurauto meevallen. Zo heb je al vanaf €25 per dag je eigen auto onder je kont, een stuk veiliger en comfortabeler.
Goed om te weten
Beste reistijd: November t/m februari
Visum: Nee
Inentingen: Ja
Valuta: Dollar
Taal: Spaans
san-salvador.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.