3 op Reis

Salamanca

Salamanca staat bekend als d é studentenstad van Spanje. Uiteraard hebben ook Barcelona en Madrid een grote aantrekkingskracht op studenten, maar het leukste studentenleven in Spanje vind je toch echt in Salamanca. De vele barretjes en discotheken die je hier vindt zijn elke avond stuk voor stuk gevuld met internationale studenten. Wil je tijdens je trip naar Salamanca ook wat leren? Loop dan even binnen bij Don Quijote om je Spaans nog even bij te spijkeren.
Behalve een levendige studentenstad, is Salamanca ook een geweldig mooie, historische plaats. Het oude centrum van de stad hoort sinds 1988 bij het Werelderfgoed van de UNESCO. De overeind gebleven gebouwen behoren tot de romaanse stijl en de gotiek en bovenal tot de bloeitijd van de Spaanse renaissance. Het stadscentrum bezit de fijne intimiteit van een dorp.
De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn zonder meer het stadhuis, de universiteit en de oude en nieuwe kathedraal. 
Eten
In Salamanca zijn er twee buurten om tapas te eten. De buurt rond de Plaza Mayor is wellicht de drukste en gevarieerde buurt, maar er bestaat ook een andere buurt in de Calle Van Dyck en zijn zijstraten. Deze restaurants worden vooral bezocht door studenten en jonge mensen.
Vegetarische bezoekers raden wij aan om aan te schuiven bij El Grillo Azul. Wie trekt heeft in de heerlijke Spaanse delicatesse  jamón , bezoekt El Monje. Hier vind je ook heerlijke gegrilde vis- en vleesmaaltijden. De favoriet van de locals is echter El Patio Chico. Gewoon kiezen voor het driegangenmenu en je zit sowieso goed.
Na het eten de bloemetjes buiten zetten doe je het best rondom de Plaza de San Juan Bautista. Maar later op de avond verplaatst het feest zich naar de Calle Bordadores en la Gran Vía. Een meer alternatieve sfeer (punk of 'underground') is te vinden in San Justo en de Varillas buurt.
Vervoer
Salamanca is vanuit Nederland zo'n achttien uur rijden. Met de trein of het vliegtuig gaan kan natuurlijk ook. In Salamanca kan je je het best verplaatsen door simpelweg de benenwagen te gebruiken. 
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Spaans
shutterstock_1153560058

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.