Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis
3 op Reis

Elke zondag om 19:45 uur op NPO 3.npo3

Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl
3 op Reis

Sal

Je ticket boeken en hopen op goed weer? Laat dat hopen maar weg als je naar Kaapverdië gaat. Daar schijnt namelijk 365 dagen per week de zon. Een heerlijke plek om te backpacken, met mooi weer, lekker eten en een ontspannen sfeer. 
Sal is om haar witte stranden erg geliefd onder reizigers. En er valt veel te bekijken op ‘t eiland. Bijvoorbeeld de zoutmijn of het oude dorpje Palmeira in de video hieronder. Het water om de mijn is zó zout dat je erop kan drijven. En op zee kan je je heerlijk uitleven. Kaapverdië is namelijk een van de vijf beste plekken om te kitesurfen.
Een echte aanrader om te bekijken is Blue Eye, een diepe poel dat blauw licht reflecteert. Je mag er zelfs in zwemmen. Liever mooie vissen bekijken én droog blijven? Doe dan de toer met een onderzeeër. Elke ochtend vertrekt er een.
Eten
Lekkere vis bereiden kunnen ze wel in Kaapverdië. En omdat Sal een eiland is krijg je het niet verser dan hier. Wil je weten hoe ze de vis precies vangen? Ga dan mee op een van de vissersboten.
Veel goede restaurants vind je in Santa Maria. Voor een fruitige smoothie loop je binnen bij CapeFruit. Voor tapas, Italiaans eten en livemuziek ga je naar Ocean Café. Gezellig gourmetten kan bij Geko Gourmet. Maar krijg je plotseling vreselijke heimwee? Snak je naar bitterballen of een patatje met? Dan kan je altijd nog naar Hollands Glorie. Zing gelijk een paar liedjes mee aan de karaokebar.
Vervoer
Voor minder dan vierhonderd euro heb je al een retourtje vanaf Amsterdam. Maar wil je eilandhoppen? Hou dan rekening met de ontspanning cultuur in Kaapverdië. Een boot die naar een ander eiland vaart, vertrekt soms later dan gepland. Maar hij kan ook weggaan vóór het officiële moment van vertrek. Ontspannen is dus niet altijd eeehh… ontspannen. De taxi’s rijden met een meter; vooraf een prijs afspreken hoeft dus niet. Maar goedkoper zijn de Aluguers, busjes waar ongeveer tien personen in vervoerd kunnen worden. Dit is een perfecte manier om andere reizigers te ontmoeten.
Goed om te weten
Beste reistijd: April t/m juni, oktober, november
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Escudo
Taal: Portugees
sal.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.