3 op Reis

Parnassos

Naar Griekenland op wintersport in plaats van een zonvakantie? Dat kan. Vlakbij Athene ligt het populaire Parnassos, waar veel Grieken zelf gaan skiën. Het leuke aan skiën in Griekenland is dat je het kan afwisselen met een beetje cultuur. Aan de andere kant van de Parnassos ligt bijvoorbeeld Delphi, bekend van het orakel. En ook de après-ski is prima geregeld in Griekenland, dit keer geen glühwein maar ouzo!
Arachova is het plaatsje van waaruit men voornamelijk de bergen in trekt. Het dorpje zelf is prachtig en biedt spectaculaire vergezichten. Het skigebied kent een aantal prachtige pistes en is vooral bekend bij Grieken waardoor hier nog wel een fijne Griekse sfeer hangt. Ook in Arachova hangt een typisch Grieks sfeertje. 
Eten
Arachova is een pittoresk bergdorp op steenworp afstand van de pistes van Parnassos! Het is klein, authentiek en voornamelijk bezocht door Griekse wintersporters. Na een lange dag op de piste ga je naar Panagiota, Agnandio of Karaouli om je te laven aan de beste Griekse gerechten!
Toch behoefte aan landgenoten? Restaurant Kaplan wordt beheerd door een Nederlander. De olijfolie komt uit zijn eigen boomgaard en zijn gerechten hebben erkenning gekregen door de Greek National Tourism Organisation.
Ben je toe aan een borrel oftewel de welbekende après-ski? Duik dan een plaatselijke kroeg in en sla een paar ouzootjes of cocktails achterover! In de Deli Fox maakt de barman er een waar feestje van. Geen Hollandse hoempa-pa nummers hier, maar na een paar shotjes ouzo ga je ook heel goed op de Griekse muziek.
Vervoer
Er gaan verschillende bussen naar de Parnassos Ski Centre, maar ook met de auto is dit makkelijk en snel te bereiken.
Vanaf Amsterdam ben je binnen vier uur vliegen in Athene. Vanaf hier is het nog anderhalf uur met de auto naar Arachova.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Grieks
parnassos.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.