Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Paramaribo

Paramaribo, de hoofdstad van Suriname, is een plaats die altijd veel binding heeft gehad met Nederland. Niet vreemd aangezien Suriname natuurlijk een oude kolonie van Nederland is geweest. Bezoek sowieso de highlights van de hoofdstad zoals Fort Zeelandia, de Sint Petrus en Paulus Kathedraal en Fort Nieuw-Amsterdam. Fort Zeelandia is ook de plaats waar de decembermoorden hebben plaatsgevonden. Als je genoeg tijd hebt, verlaat de hoofdstad dan ook even. Beproef je geluk bijvoorbeeld op een goudplantage en bezoek de Saramaccanen midden in de jungle. Een jungletrip is overigens sowieso aan te raden.
In Paramaribo zelf is een een trip over de Commewijne-rivier een aanrader.  Als je geluk hebt, word je hier vergezeld door een aantal dolfijnen. Het historische centrum van Paramaribo is echter toch wel de grootste trekpleister, het staat dan ook niet voor niets in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
Eten
Suriname is een land met veel verschillende culturen. Ook de Surinaamse keuken is erg veelzijdig. Het is een combinatie van Hindoestaans, Javaans, Creools en daarbij nog wat Chinese, Hollandse, Portugese en Indiaanse invloeden. Grote aanraders zijn de pom, roti, barra en soato soep ! Dus bestel een soato soep in Mirosso of een roti in Roompra. Mix Food Café Bar Restaurant en Uncle Re voorzien je van Creoolse hapjes. Ook populair onder de inwoners zijn de zogenaamde patathuizen zoals Saborella en Popeyes.
Ga je op bezoek bij de Saramaccanen, dan eet je wat de natuur te bieden heeft. De nabij gelegen Dan Paati lodge serveert voedsel wat in de omliggende dorpjes geproduceerd wordt, geïmporteerde levensmiddelen kennen ze hier niet!
Iets anders dan Parbo bier bestaat er haast niet. Het wordt bijna overal bij gedronken. De Surinamers houden wel van een drankje en misschien nog wel meer van een dansje. De nacht beginnen ze met een borrel thuis of in een barretje. Populaire spots zijn: Bar-restaurant ’t Vat, De Punt en Zus & Zo. Pas zo rond enen vervolgen zij hun koers naar de discotheken. Sluit aan en schud je bips los in: Zsa Zsa Zsu, Touché, Millennium, Jungle, Ballroom Energy, Starzz en Club Havana.
Vervoer
Voor rond de €700,00 heb je al een ticket naar Paramaribo in handen. In het hoogseizoen (zomermaanden) rond kerst en oud & nieuw betaal je uiteraard meer. De reis duurt ongeveer acht uur.
In Suriname pak je de bus, taxi of je huurt een auto. De Nederlanders pakken in Suriname de fiets. Maar let op want ze rijden hier links!
Goed om te weten
Beste reistijd: Februari t/m april & augustus t/m november
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Surinaamse dollar
Taal: Nederland
paramaribo.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.