Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Pantelleria

Palermo is de hoofdstad van het Italiaanse eiland Sicilië. Met bijna 700.000 inwoners is Palermo de vijfde grootste stad van Italië. Palermo is een stad met een rauw randje. Sicilië is namelijk de bakermat van de beruchte maffia en ook in Palermo lopen de maffiosi rond.
Vanuit Palermo kan je met de boot naar het eilandje Pantelleria. Pantelleria is piepklein, je kan binnen een uur het eiland helemaal rondrijden. Pantelleria is een vulkanisch eiland en ligt op zeventig kilometer afstand van de Tunesische kust. Een van de meest traditionele en Afrikaanse bouwwerken zijn dammusi . De eerste huisjes stammen uit de tiende eeuw. Veel van de dammusi zijn opgeknapt en worden tegenwoordig verhuurd als vakantiehuisjes. 
Als je uitgerust en met een mooie huid wilt terugkomen dan moet je zeker even langs Lago Sprcchio di Venere voor een modderbad of voor een natuurlijke sauna in de Bagno Asciutto. Het proeven van de lokale wijn Moscato di passito di pantelleri` is een gratis tip van ons.
Eten
Waar anders kan je zo lekker eten als in Italië? Op Pantellaria hoef je dus zeker niet te vrezen of je smaakpapillen het ook wel naar hun zin hebben. Leuke plaatsen om iets te eten zijn Al Tramonte, de Habibi Club en Il Cappero. Maar maak gerust een toer rond het eiland en plof willekeurig neer bij een van de vele heerlijke restaurants. Omdat acht van de tien winkels en restaurants nog steeds worden afgeperst kan je net als Daphne kiezen voor een tentje met een Adio Pizzo logo. Dan weet je zeker dat het geld dat je uitgeeft niet terechtkomt bij ondergrondse praktijken!
Iets drinken op Pantellaria kan het beste bij de Oxidiana. Dit is de enige discotheek van Pantelleria. Het ziet er 's avonds tof uit omdat het gebouw is gemaakt van lava. Verder bestaat het nachtleven op Pantellaria uit het drinken van een glas wijn in de avond met een aangename temperatuur. Het heerlijke Italiaanse leven dus aan de Middellandse Zee.
Vervoer
Je vliegt al naar Palermo in drie uur, zonder tussenstop. Buiten het seizoen duurt het een uur langer, want je vliegt niet rechtstreeks. Het eiland verkennen kan met de auto of met de boot. Als je met de boot gaat, is het het leukst om tussen Punta del Duce en Punta della Polaccade de grotten te bezoeken. Het beste is om met een klein boot te gaan, anders kan je er op sommige plekken niet door. Met de auto ben je rond het eiland in vijftig kilometer.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, september, oktober
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Italiaans
pantelleria.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.