3 op Reis

Oviedo

Oviedo is de hoofdstad van de regio Asturië in het noordwesten van Spanje. De stad werd in de achtste eeuw gesticht en heeft een interessante geschiedenis. Daarnaast ligt het in een supermooie omgeving en heeft genoeg bezienswaardigheden om je een paar dagen te vermaken. Denk aan ontelbaar veel kathedralen, kloosters en pleintjes met oude barokke gebouwen. Neem ook de tijd voor een bezoek aan het bekende plein Plaza de Alfonso Il El Costo. Dit plein wordt ook wel Plaza de Catedral genoemd. Dat is niet voor niets, want hier staat de reusachtige La Santa Iglesia Basílica kathedraal.
Heb je even genoeg van alle oude imposante gebouwen en architectuur? Loop dan door het grote groene stadspark Campo de San Francisco. Deze ontmoetingsplek voor locals ligt midden in de stad en heeft mooie fonteinen. Een andere optie is het Parque Natural de Somiedo, ongeveer vijftig kilometer ten zuiden van Oviedo. Dit park heeft hoge bergen, veel groen en diepe valleien. Sommige reizigers vinden het zelfs een van de mooiste en ruigste natuurgebieden van Spanje.

Ook zeker een bezoek waard is de Santa María del Naranco. Dit oude zomerpaleis van de koning ligt vier kilometer ten noorden van Oviedo. Het is nu een oude kerk die je vanbinnen kan bekijken. 
Eten
Oviedo ligt in de Spaanse regio Asturië. Een typisch Asturisch gerecht is fabada, een schotel van witte bonen met vlees. Het vlees is meestal chorizo, bloedworst of varkensvlees. De streek staat ook bekend om haar kazen. De bekendste kaas is de Cabrales: een blauwe kaas van koemelk. Mocht je je in de regio begeven, probeer dan minstens één van de twee te proeven.  

Het meest typische drankje van dit noordwestelijke deel van Spanje is de cider. Elk dorp in Asturië heeft zijn eigen cider en Oviedo dus ook. Ga lekker zitten op het terras van bijvoorbeeld restaurant Sidreria El Rincon de Gascona. Geniet hier van heerlijke Spaanse tapas en de cider uit Oviedo. 
Vervoer
Oviedo is zowel met de auto als met de trein goed te bereiken. De stad ligt op de route van het RENFE spoornetwerk dat van Madrid tot Gijón loopt. Vliegen naar Oviedo is ook een optie. De luchthaven met nationale én internationale vluchten ligt zo’n 46 kilometer verderop. In de stad zelf vind je veel bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar. 
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Spaans
oviedo.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.