3 op Reis

Oostkust Taiwan

Dat Taiwan een superfijne bestemming is, hoeven we jullie niet meer te vertellen. Het land is schoon en goed georganiseerd, heeft een heerlijk klimaat en een lekker gevarieerde keuken.
Het Taroko National Park wil je zeker niet missen als je in Taiwan bent. Het is één van de zes nationale parken in Taiwan en het paradepaardje van het land als het om natuur gaat. Hier kan je wandelen tussen prachtige rotsen, azuurblauwe riviertjes en bijzondere grotten. Ook vind je hier veel tempels, die verweven zijn met de natuur. Je kan hier heel hiken, maar je kan ook een scooter huren en erop uit trekken. 
Vanaf Taipei pak je eerst de trein naar Hualien. Vanaf hier kan je via Highway 11 de prachtige oostkust checken. Rij niet direct naar de Taroko kloof, maar maak bijvoorbeeld eerst een pitstop bij East Rift Valley. Daar vind je rijstvelden, mooie panorama’s en leuke steden. Je kan ook de Forest train naar Alishan pakken. Dat is een van de drie bergtreinen ter wereld! Uitgeput? Ga dan lekker relaxen in een van de hotsprings en boek een nachtje in een luxe resort. 
Eten
Lekker eten doe je gewoon op straat. De keukens in Taiwan zijn meestal erg klein, waardoor buiten eten een stuk aantrekkelijker is. Dit wordt alleen maar versterkt door alle kraampjes die je overal ziet. Binnen het National Park zelf is er niet enorm veel keuze qua horeca, maar vaak kan je bij hotels wel terecht voor een hapje en een drankje.
Populaire Taiwanese gerechten zijn bubble tea of beef noodles.  Een glaasje rijstwijn? Ook te bestellen in Taipei! Shaoxing rijstwijn wordt in veel gerechten gebruikt, maar het wordt ook puur gedronken. 
Vervoer
Je vliegt in zo’n 13 uur rechtstreeks van Amsterdam naar Taipei. Daar kan je een auto huren en naar de oostkust rijden. Een andere optie is de trein pakken naar Hualien en vanaf daar een scooter huren. Het is daar niet druk op de wegen, dus is dit een prima optie. Via highway 11 rij je langs de kust naar ’t Taroko National Park. Dit is een prachtige route! 
Goed om te weten
Beste reistijd: November t/m december
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Taiwanese Dollar
Taal: Mandarijn
oostkust-taiwan.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.