Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Norte Chico

Het klinkt buitenaards, maar voor de ‘route van de sterren’ kan je gewoon op aarde blijven. In Norte Chico is de hemel namelijk hartstikke helder. Het is één van de beste plekken om van de sterren te genieten. Reden genoeg voor een tripje naar Chili!
Veel hotels in Norte Chico zijn hemel op aarde voor iedere astronoom.  Neem bijvoorbeeld Elqui Domos. Dit hotel is letterlijk op de sterrenhemel gericht. Zo kan je vanuit je bed naar de sterren kijken. Norte Chico heeft het hele jaar door een strakblauwe lucht. De kans op vallende sterren is dus bijna groter dan de kans op regen! Wil je de sterren van dichtbij zien? Dan ga je naar de telescoopkamers. Het hotel heeft er twee.
Ook La Serena is het bezoeken waard. Deze stad is de op twee na oudste stad van Chili. Door de lange stranden en het geschikte weer is het de perfecte plek om te windsurfen.
Genoeg van de stilte en de sterren? Bezoek dan het iets drukkere Coquimbo. Dat is ongeveer twintig minuten verderop. De Cruz del Tercer Milenio is iets wat je misschien wel herkent. Het duurde twee jaar voordat dit 93-meter hoge kruis af was. Aan de binnenkant zie je waarom. Het kruis is namelijk een soort gebouw, met daarin een kerk én een museum vol cadeaus van het Vaticaan.
Eten
Honger van al het toeren? In Chileense hotels kan je goed eten, zoals bijvoorbeeld in Hotel Chagall. Het is in Norte Chico normaal om twee uur lang te lunchen. Verwacht dan ook dat het even duurt voor je je eten krijgt. Het eten is meestal vrij basic, maar een echte aanrader is de merluza con salsa margarita. Deze visschotel met botersaus is één grote verzameling schaaldieren.
In Chili stikt ‘t van de olijfolie. Maar onder de Chilenen is het minder populair. De bewoners bakken hun vlees liever in varkens- of bakvet. In ’t noorden kan je naast Chileens ook Chinees eten. In andere delen van Chili zie je vooral Duitse gerechten. Keuze genoeg dus!
Vervoer
In het noorden van Chili is het fijn rijden over de Ruta de Las Estrellas. Dat staat voor sterrenroute. Je vindt ‘m ook op Google Maps. Pak voor lange ritten door Chili de bus. Leun achterover en laat de buschauffeur je verder nemen. Als je de taxi neemt, zorg ervoor dat de meter aanstaat voordat je wegrijdt. 
Goed om te weten
Beste reistijd: November t/m mei
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Chileense Peso
Taal: Spaans
norte-chico.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.