3 op Reis

Nizwa

Op zo'n anderhalf uur rijden van de Omaanse hoofdstad Muscat ligt Nizwa. Deze stad is, net als de rest van Oman, rustig en gemoedelijk. Alleen op vrijdagochtend is het een drukte van belang, want dan is er markt. Op deze markt kan je zo’n beetje alles kopen. Van kleren en eten tot aan geiten en koeien. Het is een chaotische gezelligheid en erg leuk om te zien en mee te maken.
Rij vanaf deze stad het Jabal Akhdar gebergte in. Hier vind je spectaculaire uitzichten op prachtige bergen en kloven. Rij door de woestijn tot je een mooie plek ziet en parkeer hier je auto. Maak een kampvuur en bak daarop je aankopen van de markt. Wildkamperen is op de meeste plekken helemaal legaal en een echt avontuur. Slaap onder de sterren en wordt wakker van de opkomende zon.
Eten
Koop je eten op vrijdagochtend op de markt in Nizwa. Probeer ook het lokale snoepje Halwa, wat gemaakt wordt van honing met kruiden als saffraan en rozenextract. Vaak zitten er verschillende noten in. Je moet van de smaak houden, maar het is het proberen zeker waard. Wil je het lokale ontbijt Balaleet proberen? Gemaakt van zoete vermicelli met ei, ui en kaneel. Bijzonder!

In Nizwa zijn verder wat leuke eettentjes zoals Al Mandi Al Dhahabi. Maar de meeste eetgelegenheden zitten in de hotels. Leuk is om wat lokale lekkernijen op de markt te kopen! Haal vers fruit, vis of vlees. En ook zijn er heel veel kruiden, specerijen en wierrook te koop. Afdingen is gebruikelijk in Oman. Voel je dus zeker niet bezwaard, afdingen hoort echt bij de Omaanse cultuur.
Vervoer
Vanaf Muscat rij je het binnenland in richting Nizwa. Langs de bergen, door de woestijn. Je komt voorbij prachtige oases en je hebt de meest waanzinnige uitzichten. De aardse zandkleuren en bergen lijken oneindig. Als je gewoon op de verharde wegen blijft verdwaal je niet.
Goed om te weten
Beste reistijd: November t/m maart
Visum: Nee
Inentingen: Ja
Valuta: Omaanse Rial
Taal: Arabisch
nizwa.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.