Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis
3 op Reis

Elke zondag om 19:45 uur op NPO 3.npo3

Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl
3 op Reis

New Mexico

We nemen jullie mee naar New Mexico met als bijnaam: het land van betovering. Een van Amerika's jongste staten. New Mexico is één grote woestijn, maar staat daarnaast bekend om zijn enorme bergen, grotten en rivieren.

Door de hele staat New Mexico loopt de rivier de Rio Grande. Met zijn stroomversnellingen, bochten en watervallen is dit de uitgelezen rivier voor adrenalineverslaafden. Je kan namelijk een kajaktocht maken over deze extreme wateren.

Naast een tocht over het water is het ook mogelijk om een tocht door de lucht te maken. Elk jaar in oktober is het internationale luchtballonfestival in Albuquerque, de hoofdstad van New Mexico. Op dit festival zijn luchtballonen te zien in alle soorten en maten.

Hoog in de lucht of varen op het water niks voor jou? Begeef je dan naar de mysterieuze en gigantische grot Big Room. Deze is te vinden in het Carlsbad Caverns National Park. Wandel door de gangen van de grot op je eigen tempo, want de norm is hier om je eigen gids te zijn.

De bergen kunnen natuurlijk niet ontbreken in New Mexico. Beklim samen met een lama de hoge bergtoppen van de Rocky Mountains en geniet van het betoverende uitzicht.

Eten

In New Mexico zijn maïs en bonen het basisvoedsel voor de inwoners. Maar de traditionele tortilla’s mogen natuurlijk niet ontbreken. In veel restaurants in New Mexico zijn tortilla’s verkrijgbaar maar een echte aanrader is de Burrito Express.

Een nationaal gezegde om te vragen in New mexico is: rood of groen? Deze kleuren verwijzen naar de kleuren van de pepers die daar het meeste gegeten worden. Deze pepers komen goed van pas in een van de populairste gerechten van New Mexico: carne adovada. Varkensvlees gemarineerd in hete pepers en tevens geserveerd met de tortilla's.

Vervoer

De hoofdstad van New Mexico, Albuquerque, heeft een internationale luchthaven. Na een tien uur durende vlucht vanuit Nederland zet je voet op Amerikaanse bodem.

Eenmaal aangekomen in New Mexico is de meest voor de hand liggende optie het huren van een auto. Zo kan je zelf bepalen waar je heen gaat en kan je eenvoudig lange afstanden afleggen.

Goed om te weten

Beste reistijd: April tot en met oktober
Visum: Ja
Inentingen: Nee
Valuta: Dollar
Taal: Engels

shutterstock_751917646

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.