Sfeerfoto van 3 op Reis

3 op Reis

Elke zondag om 19:40 uur op NPO 3.npo3

Voor jouw dagelijkse dosis duurzame reisinspiratie
3 op Reis

Nicoya

Tico’s zijn de meest gelukkigste mensen op aarde. Hoe dat komt? Niét door de oh-zo mooie natuur. Maar ze worden gewoon ‘gezond oud’. Echt mega oud. Costa Rica heeft één regio, het schiereiland Nicoya, waar na Sardinië de meeste 100-jarigen ter wereld wonen.

Als je Nicoya bezoekt mag je het Alcatraz van Costa Rica, Isla San Lucas, echt niet overslaan. Tot 1991 was het een hel. Allemaal martelingen en dingen. Maar sinds 2001 is het een beschermd natuurgebied. Lekker contrast wel.

Hoewel het schiereiland één van de populairste vakantiebestemmingen is. Is er nog een klein stukje kuststrook dat niet verpest is. Welkom in Playa Camaronal! Witte stranden en lekker weinig mensen, hemels. Hier vind je ook ’t Carao Project, een kleinschalige accommodatie die op een duurzame en milieubewuste manier is opgezet. 

Kan je nu ook niet wachten om naar Costa Rica te gaan? Wij regelden onze trip samen met  Ecole Travel .
Eten
De Costa Ricaanse keuken is een mix van Afrika, Zuidwest-Europa en China.Hoe dan ook ga je niet ontkomen aan rijst met bonen. Want daar kunnen de locals geen genoeg van krijgen! Cacique is het nationale drankje. Een soort van wodka maar dan zoeter. De Tico’s noemen het ook wel vuurwater. Lees: de katers worden er niet beter op.

Ga je net als Chris via Puntarenas met de boot naar Isla San Lucas? Maak dan een lunch of diner stop in Puntarenas. Want daar barst het wél van de eettentjes! Aanraders zijn Restaurant & Marisqueria Gugas, Restaurant Casa Almendro en de ijssalon Lick It.

Ook tof is een dorpje verderop van Playa Camaronal: Playa Carrillo! Er zijn daar verschillende tentjes. Maar zonder naar ‘Cabinas El Colibri’ te gaan, mag je niet op de terugvlucht naar Nederland stappen. Dat wil je sowieso niet… In ieder geval, dit steakhouse heeft de beste vlees en vis van de omgeving. Heerlijk happen dus.
Vervoer
Vanaf € 500,- heb je al een retourtje Amsterdam – San José. Daar doe je ongeveer 13 uur over. En meestal moet je een of twee keer overstappen. Om vanaf San José naar Playa Camaronal te komen kun je het beste een auto huren. Sowieso is Costa Rica qua afstand perfect voor een roadtrip! Beter ga je wel voor een vierwielaandrijving. Want na een regenbui kom je snel vast te zitten op die onverharde wegen. Wil je net als Chris naar Isla San Lucas? Dan moet je eerst met de auto of bus naar Puntarenas. Om vanaf daar de boot naar het eilandje te pakken!
Goed om te weten
Beste reistijd: Januari t/m maart
Visum: Nee
Inentingen: Ja
Valuta: Colón
Taal: Spaans
nicoya.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.