Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

National Park Corcovado

Je komt niet elke dag in een regenwoud! Daarom is het National Park Corcovado zo’n toffe bestemming in Costa Rica . Je kan hier doorheen wandelen of juist lekker avontuurlijk te paard door de wildernis gaan. Dit park ligt op het Osa-schiereiland. Het is dus niet alleen een geweldig regenwoud, je hebt ook nog eens mooi zicht op zee.
Vergeet je fotocamera niet. Je komt hier namelijk ontzettend veel dieren tegen; van brulaap tot walvis. In Corcovado leven ook bedreigde diersoorten, bijvoorbeeld de Baird Tapir en de Harpy Eagle. Zin om een stukje te zwemmen? Doe maar niet. Want in de rivieren leven krokodillen en piranha’s. Oh en noemden we al stierhaaien? Toch is het niet overal zo gevaarlijk hoor. Er zwemmen namelijk ook dolfijnen rond het schiereiland.  
Dit nationale park is een van de mooiste en best beschermde eco-bestemmingen van de wereld en daarom een echte 3 op Reis-aanrader! Informeer je wel goed. Een strandhike is behoorlijk zwaar in de zon en even de rivier oversteken is dus ook niet zo’n veilig plan. Bedenk daarom van tevoren welke route je wilt lopen in het park en neem een gids mee. 
Lees hier verder als je meer oerwouden en indrukwekkende nationale parken wilt trotseren in Costa Rica .
Eten
Wil je eten in 't park? Je maaltijden reserveer je dan van tevoren via hun website. Hou er wel rekening mee dat het prijzig is, een ontbijtje kost al gauw twintig euro. Je kan natuurlijk ook zelf je eten mee nemen. En een kookpit. Pannen. En bestek. Ja, je moet er wel wat voor over hebben. Maar je komt terug met geweldige verhalen.
Denk er vooral aan om genoeg water mee te nemen. De meeste routes zijn aardig zwaar en het is er ook nog eens erg warm. Vergeet ook dat flesje rosé niet voor ’s avonds in je tent. 
Vervoer
Eerst vlieg je natuurlijk naar Costa Rica. Vanaf daar pak je de bus of huur je een auto om bij het Corcovado-park terecht te komen. 
Goed om te weten
Beste reistijd: Januari t/m maart
Visum: Nee
Inentingen: Ja
Valuta: Colón
Taal: Spaans
national-park-corcovado.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.