3 op Reis

Natal

Natal was vroeger was de schuilplaats voor weggelopen slaven, deze worden in Brazilië Quilombo genoemd. Het koloniale verleden van Brazilië is in Natal daarom nog goed voelbaar. De Afrikaanse slaven brachten capoeira mee naar Brazilië, een soort vecht-dans uitgevoerd als een spel. Tegenwoordig is deze sport heel groot onder de Brazilianen. 
Daarnaast is Natal een bekende badplaats. Ponta Negra is het beroemdste en daarom ook meest drukke strand van Natal. Je hebt er gelukkig ook andere stranden zoals Praia do Meio en Praia dos Artistas; net zoveel strand maar minder mensen.
Hou je van Braziliaans carnaval, maar niet van de dronken toeristen die hierop af komen? Ga dan in december naar het Carnatal Een soort gelijk feest waar het dak eraf gaat met dezelfde bands én alle locals. 
Eten
Heb je trek in een vette snelle hap? Dan kan je naar een Braziliaanse fastfood-ketens zoals Habib’s, Bob's of Pittsburg. Voor allerlei delicatessen uit de zee ga je naar Camarões en zoals het logo belooft zijn vooral de gamba’s om je vingers bij af te likken. Ben je op het strand en lust je wel wat lekkers? Bestel dan bij een van de vele strandtentjes een ginga com tapioca . Dit is gefrituurd visje in een Braziliaanse pannenkoek. Perfect als bodem voor de cocktails later op de dag.
Rua Dr. Manoel Arauju ligt een paar blokken van Ponta Negra strand af en zit barstensvol met gezellige cafés, kroegen met lokale bands en terrassen waar je prima een hele avond kan vertoeven. Een andere fijne club is Chaplin Recepções.
Vervoer
Het openbaar vervoer is in de grotere steden van Brazilië zeer goed geregeld. In de wat kleinere steden ook, al ontbreekt daar vaak een metro. De bussen rijden wel overal. Het is niet echt een aanrader om een auto te huren, want het verkeer is op zijn zachts gezegd chaotisch en niet geheel ongevaarlijk. Wil je toch een auto huren, rij dan met je deur op slot en je ramen dicht om een overval te voorkomen. Vooral bij langzaam rijdend verkeer of als je wacht voor een stoplicht is dit belangrijk. 
Goed om te weten
Beste reistijd: Hele jaar
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Reel
Taal: Portugees
Natal

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.