Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis
3 op Reis

Elke zondag om 19:45 uur op NPO 3.npo3

Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl
3 op Reis

Nashville

Nashville is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Tennessee. Door de grote muziekscene in Nashville is de stad niet alleen in Amerika , maar over de hele wereld bekend. De bijnaam van de stad is dan ook niet voor niets Music City.
In het hart van deze muziekstad staat het Ryman Auditorium, oftewel The Mother Church of Country Music. Dit auditorium is eigenlijk gebouwd als een kerk, maar al snel omgetoverd tot muziektempel. Zo hebben hier Dolly Parton, Neil Young en Simon & Garfunkel hier allemaal op het podium gestaan. Maar ook moderne bands zoals Coldplay en Mumford and Sons treden hier regelmatig op.
Eten
In Nashville kan je je hart wel ophalen als 't op eten aankomt. Maar ga er niet vanuit dat je overal een gezonde salade kan scoren. Nee steaks, burgers, patat en ketchup zetten hier de toon. Voor de beste burger zouden wij binnenlopen bij Burger Up.

Geen zin in vettig eten? Loop dan binnen bij 360 op 6000 Highway 100. Hier kan je terecht voor vis- of vleesmaaltijden, met een wijntje erbij. Ook raden we Cafe Monell's aan, waar je heerlijk gefrituurde kip krijgt.
De nacht inluiden is natuurlijk geen probleem in de Music City van Amerika. Clubs, barretjes, jazzcafé's: je vindt hier werkelijk alles. Maar het leukst vonden wij toch wel The Bluebird Café waar je kan genieten van livemuziek en tientallen soorten bier.
Vervoer
Vanaf Amsterdam vlieg je in zo'n dertien uur naar Nashville. Hier dien je wel één keer over te stappen. Eenmaal aangekomen, kan je een fiets sturen bij een van de dertig publieke deelfietssystemen van Nashville B-Cycle. Ook kan je per bus van A naar B reizen of een auto huren.
Goed om te weten
Beste reistijd: Variabel
Visum: Ja
Inentingen: Nee
Valuta: Dollar
Taal: Amerikaans
nashville.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.