3 op Reis

Mozambique

Mozambique, oké het is niet de meest alledaagse bestemming en voor de meesten ook niet eentje die hoog op het "to do-lijstje" staat! Maar dat is niet helemaal terecht want dit land heeft echt van alles te bieden voor reizigers. Wel voor de doorgewinterde reiziger trouwens, want makkelijk gaat het hier niet!

Mozambique is een oude kolonie van Portugal en Portugees is dan ook nog steeds de meest gesproken taal hier. Maar met Engels kom je vaak ook wel een heel eind. Maar leg je er alvast bij neer dat het veel op handen en voetwerk aankomt. In de hoofdstad Maputo valt niet heel veel moois te zien en het is dan ook aan te raden om direct na aankomst het land in te trekken en de steden achter je te laten. 
De grootste attractie van het land is namelijk zijn natuur. Mozambique deelt namelijk samen met Zimbabwe en Zuid-Afrika het Great Limpopo Transfrontier Park . Een gigantisch natuurpark waar iedere natuurliefhebber zeker zijn ei kwijt kan!
Eten
Eten, tsja wat moeten we over eten in Mozambique zeggen. Restaurants aanraden is moeilijk, maar maaltijden kan wat makkelijk. Zo is er Matapa, gemaakt van cassave, knoflook, noten en kokosnootmelk. Waren wij toch wel erg fan van. Vooral met garnalen erbij. Want de vis in Mozambique is namelijk top.
De dag beginnen doe je met een pao. Een witte bol gebakken in originele houtovens. Je kan hier ook een steak tussen krijgen met peri peri saus. Deze zogeheten prego roll is helemaal verrukkelijk. Moet je zeker even proberen.

Kijk wel even goed waar je eet. Of het er nog enigszins hygiënisch uit ziet en let er sowieso op dat je vlees goed doorbakken is. Anders kan je zomaar een dagje op de wc doorbrengen! Oja, voordat we het vergeten. Cashewnoten zijn uiteraard ook een must hier! Gewoon als snack tijdens het rijden.
Vervoer
Tickets naar Maputo verschillen sterk in prijs per seizoen. Kijk dus even goed wanneer je een ticket boekt. Meestal ben je tussen de €900,- en €1000,- kwijt. En hou rekening met één of zelfs twee keer overstappen want directe vluchten tussen Amsterdam en Maputo zijn er niet! 
Goed om te weten
Beste reistijd: Juli t/m september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Metical
Taal: Portugees
mozambique.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.