3 op Reis

Mont Saint-Michel

Ben je in het noorden van Bretagne? Maak een uitstapje naar Normandië voor een bezoek aan Mont Saint-Michel. Hoewel het vrij druk en toeristisch is, blijft het een mooie en authentieke stad. Wandel erheen over het wad, samen met een gids. Je kan ook de auto parkeren bij La Caserne en vanaf daar de pendelbus nemen. Wandelen kan alleen op specifieke tijden als het eb is. Spot onderweg zeehonden, maar blijf niet te lang staan kijken. Voordat je het weet wordt het vloed of zak je weg in het drijfzand.
De omgeving van Mont Saint-Michel is schitterend. Zin in een wereldberoemde omelet? Ga dan eten bij La Mere Poulard. Dit restaurant is opgericht door Anette Poulard. Zij maakte vroeger de hongerige wadlopers blij met een heerlijke omelet. Breng ook een bezoek aan de kerk van dit dorp. De kerk begon als klein klooster maar is uitgegroeid tot een grote abdij.
Rij terug naar Bretagne naar Saint Malo. In deze stad kun je erg leuk fietsen. We raden je aan de overstap met de pond naar Dinard te maken. Deze Franse badplaats was vroeger erg bekend en geliefd onder internationale sterren. Ook de bekende filmmaker Hitchcock haalde hier inspiratie vandaan. Wandel vanaf hier langs de zee over het douanierspad dat Napoleon ooit liet aanleggen. Mooi uitzicht gegarandeerd!
Eten
Aangekomen in Rennes en wil je leuk eten? Ga dan naar Le Mabilay,  een hippe tent met lekker eten. 
In Mont Saint-Michel kun je natuurlijk de omeletten van mevrouw Poulard gaan eten. Maar Du Guesclin is ook een aanrader, heerlijk menu’s voor een prima prijs. 
In Dinard ga je goed uit eten bij Au Bouchon. Lekkere burgers en goede wijn vind je bij Le Cour de Récré. Wil je eten met prachtig uitzicht op zee? Ga dan naar Restaurant du Décollé. Je eet hier het hele jaar door galettes (hartige pannenkoeken) en crêpes. Een andere specialiteit van dit gebied is Caramel au Beurre Salé. Karamel gemaakt met zoute boter. Inmiddels zien we deze fameuze karamel-zeezout combinatie natuurlijk op veel plekken, maar in DInard genieten ze al langer van deze combinatie.
Vervoer
Als je Mont Saint-Michel wil bezoeken vlieg dan naar de hoofdstad van Bretagne: Rennes. Je vliegt er vanaf Schiphol in ongeveer 1,5 uur heen. Vanaf daar rij je in een uur naar de kust. Daar vind je op de grens met het gebied Normandië Mont Saint-Michel. En van daaruit kan je richting het oosten en bezoek je de steden Saint Malo en Dinard.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Frans
mont-saint-michel.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.