3 op Reis

Minsk

Patrick is in Minsk, de hoofdstad van Wit Rusland. De laatste dictator van Europa zou hier aan de macht zijn. Patrick gaat kijken hoe de situatie er nu is. Hij heeft een ontmoeting met leerlingen en de directeur van een geheime school. Een lyceum voor intellectuelen die vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel heeft staan.Ook praat Patrick met Sergey, een jonge gay die strijd voor de rechten van Wit-Russische homoseksuelen.
Eten
Russen zijn echte aardappel –en varkeneters. In Wit-Rusland heb je zelfs speciale ‘aardappelcafés’ waar je compleet los kunt gaan op de aardappel. Je volledig te buit gaan aan de traditionele Russische keuken kan in Stary Mlyn, Traktir Na Parkavoi, Café Traktir Na Marxa en Pechki Lavochki.
 Voor een uitstapje naar een andere keuken, de mediterrane bijvoorbeeld, moet je aankloppen bij Patio Pizza, El Rincon Español of Zio Pepe. Prikkel je zintuigen, evenals je portemonnee, en schuif aan bij het sjieke Grunwald. Een ander culinair alternatief is de Kamorovski Markt.
Drinken
Russen en Vodka zijn onlosmakend met elkaar verbonden. Het drankje hoort bij hun cultuur, evenals Rum en (halve liters) bier.
 Koffie drinken gebeurt er natuurlijk ook, o.a. in Karchma Stavravilenskaja, Air Grip en Café Beze. Of dansen, dat kan in clubs Max Show, Aquarium en Babylon.
Voor goedkoop bier (en gezelligheid) moet je echter naar Rakovsky Brovar, Stary Mensk en Vinarny.
Vervoer
Vliegen naar Minsk duurt ongeveer drie uur. In Minsk zelf kun je het beste de metro pakken om je naar de plek van bestemming te brengen.
Goed om te weten
Beste reistijd: Juni t/m augustus
Visum: Ja
Inentingen: Nee
Valuta: Wit-Russische Roebel
Taal: Wit-Russisch & Russisch
minsk.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.