Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Melbourne

Melbourne is, op Sydney na, de grootste stad in Australië. Het wordt gezien als de rustigere en meer kunstzinnige variant van Sydney gezien. De stad werd in 1835 gesticht en is dus nog niet heel oud. Dit is dan ook goed te zien. Het stadspatroon is een raster met kaarsrechte lijnen die loodrecht op elkaar staan. De gebouwen in het centrum hebben een moderne uitstraling en gaan allemaal de hoogte in. Ook vind je er veel grote winkelcentra zoals bijvoorbeeld Chadstone, het grootste winkelcentrum van Australië. Tijdens het winkelen kan je bij één van de foodcourts een hamburger, wok-gerecht of pizza eten. Naast de moderne gebouwen en hippe winkelcentra vind je in Melbourne ook veel groen. Het wordt ook wel de Garden City genoemd. De stad heeft namelijk, op Londen na, de grootste Botanische Tuinen ter wereld! Hier kan je lekker wandelen, fietsen of ontspannen in de zon.
Melbourne nog veel meer om te bezoeken. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de Queen Victoria Markets, een openluchtmarkt van zeventig hectare! Je kan hier van alles kopen: van wollen truien tot geroosterde varkensoren. Loop ook eens over Federation Square. Dit plein wordt het culturele hart van Melbourne wordt genoemd. Op het plein vind je allerlei restaurants, theaters, musea en barretjes. Ook het hippe, opvallende architectonische gebouw van SBS Studio’s is hier gevestigd. Het wordt ook wel het Alfred Deaking Building genoemd wordt. De hoogste wolkenkrabber van de stad is de Eureka Tower. Koop hier een kaartje en laat je met de snelle lift naar het Eureka Skydeck op de 88 e verdieping brengen. Hier kan je genieten van een prachtig uitzicht over de stad.

Vanaf die Eureka Tower kan je allerlei bijzondere gebouwen zien liggen. Zoek bijvoorbeeld naar de St. Paul’s Cathedral, een gotische kerk die midden in de stad staat. Dit ligt in de buurt van Flinder Street Station, een indrukwekkend gebouw dat je niet kan missen. Dit treinstation is een belangrijk knooppunt waarvandaan je alle kanten in Melbourne op kan. Een ander hoogtepunt is de Melbourne Cricket Ground, ook wel bekend als de MCG. In dit gigantische stadion worden regelmatig cricket- en Australian Football wedstrijden gehouden. Ook zijn er soms concerten. Sportfan of niet: het stadion is sowieso de moeite waard om eens binnen te kijken.

Na een dag door het indrukwekkende Melbourne te hebben gelopen is het heel fijn om even bij te komen. Dit kan op St. Kilda, het populairste strand van Melbourne. Hier ligt ook het Luna Park, een gratis pretpark waar zomers veel festivals worden gehouden. Tip: ga tijdens zonsondergang, dan heb je hier een prachtig uitzicht. 

Ben je van plan om naar Australië te gaan? Kijk dan eens voor meer informatie op de website van TravelEssence. Zij helpen je bij het regelen van een perfecte reis!
Eten
Melbourne heeft veel restaurants, pubs en cafés. Ga bijvoorbeeld voor een lekkere lunch naar Ponyfish Island: een klein restaurant met een eigen stijl. Dit restaurant ligt onder de Even Walker brug, in de Yarra rivier. Een bijzondere plek dus!
Meer leuke restaurants en hippe tenten vind je bij de Centrer Place. In deze buurt vind je kleine straten en ontzettend veel graffiti op de muren. Je vindt er heel veel hippe kleine cafés en studenten die daar een koffie komen drinken. Inwoners van Melbourne zijn namelijk erg trots op hun koffie en dat is meer dan terecht. Tijdens je trip naar Australië mag je echt Aussie eten natuurlijk niet overslaan. In Melbourne kan je dit op verschillende plekken eten. 
Buiten de stad ligt Lentil as Anything. Dit restaurant wordt gerund door vrijwilligers en je kan er gratis eten. Achteraf kan je dan een donatie doen.
Vervoer
Een grote stad als Melbourne heeft natuurlijk een eigen internationale vliegveld en een groot treinstation. Zo kun je er de Greyhound pakken, een grote bus die langs de hele oostkust naar de stad Cairns reist. Geen zin in een busrit? Huur dan een eigen auto! Een 4 Wheel Drive bijvoorbeeld is makkelijk als je een rit over het strand gaat maken
Goed om te weten
Beste reistijd: Wisselend
Visum: Ja
Inentingen: Nee
Valuta: Australische Dollar
Taal: Engels
Dennis zijn hele roadtrip door Australië zien? Klik hier!
melbourne.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.