Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Ken je deze Australische route al?

11-05-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
157 keer bekeken
  •  
xlthumb_twelveapostles
Haarscherpe bochten, dichtbegroeide bossen en uitgestorven stranden. Oh en: koala's die onderweg naar je lachen. Jaja: jij wil kennismaken met de Australische Great Ocean Road! En daarom serveren wij je hier de handleiding voor deze waanzinnige route...

 • Melbourne
  Van Melbourne naar Torquay: ongeveer 100 km, 1 uur en 20 minuten
 • Torquay
  Van Torquay naar Lorne: ongeveer 45 km, 50 minuten 
 • Lorne
  Van Lorne naar Apollo Bay: ongeveer 50 km, 1 uur 
 • Apollo Bay
  Van Apollo Bay naar Cape Otway: ongeveer 30 km, 30 minuten
 • Cape Otway
  Van Cape Otway naar Port Campbell National Park: ongeveer 75 km, 1 uur en 15 minuten
 • Port Campbell National Park
  Van Port Campbell National Park naar Port Fairy: ongeveer 95 km, 1 uur en 20 minuten
 • Port Fairy
Melbourne
Als je van plan bent de Great Ocean Road te trotseren, ben je bijna verplicht om Melbourne mee te pakken. Deze enorm dynamische stad heeft voor iedereen wat te bieden. Wil je de party animal uithangen? Ga je gang. Wil je de sportfanaat uithangen? Sowieso doen, want Melbourne heeft een mega levendige sportcultuur. Liever musea afstruinen? Doen. Deze ga je gegarandeerd niet kunnen ontwijken.
xlthumb_greatoceanroad
Torquay
Torquay wordt ook wel de surf-hoofdstad van Australië genoemd, met Bells Beach als surfhemel. Niet voor niks vindt hier jaarlijks de Rip Curl Pro Surfing Competition plaats, waarbij de allerbeste surfers ter wereld tegen elkaar strijden. Word je niet warm van al dat watergeweld? Wandel dan over de goudgele stranden, waarbij immense intimiderende kliffen over je heen gluren. Ook kun je snorkelen bij Point Danger Marine Sanctuary, waar je een grote diversiteit aan vissen kunt spotten. 
xlthumb_surf
Lorne
Bij deze kustplaats kun je shoppen bij kleine winkels en boetiekjes. Daarvoor moet je naar Mountjoy Parade, de hotspot van de plaats. Nog niet genoeg van de zee? Dan hop je (natuurlijk) het water in, want óók bij deze plaats vind je heerlijke stranden om bij uit te rusten. Ook staat Lorne bekend om zijn grote eucalyptus bomen. Tip: bezoek de Erskine Falls, een 30 meter hoge waterval op een half uur rijden van Lorne. 
Apollo Bay
Deze spot is ruiger dan ruig. Verwacht hier veel slingerwegen, steile kliffen, rotsen en wilde golven. Apollo Bay ligt op de helft van de Great Ocean Road, waar je vele mogelijkheden hebt om te overnachten. Deze plaats is de ultieme spot voor budget reizigers, aangezien hier meerdere hostels liggen en aangezien de transportmogelijkheden hier goed geregeld zijn. Bovendien vind je hier een flinke lading restaurants! (Pssst: bij Kennet River, op de weg tussen Lorne en Apollo Bay, kun je koala's spotten!)

Cape Otway
Cape Otway is een van de zuidelijkste plekken van Australië. Aanrader is de Lighthouse Road, die je 12 kilometer lang begeleidt naar de Cape Otway vuurtoren. Ook híer kun je koala's tegenkomen! 
xlthumb_koala
Port Campbell National Park
Almost last maar zeeeker weten niet the least: Port Campbell National Park. Dit nationaal park is een van de parels van de Great Ocean Road. Hier kun je namelijk de Twelve Apostles bewonderen: een gruwelijke rotsformatie, gelegen in zee. Ga je de rotsen tellen? Dan kom je uit op zeven rotsen. Erosie is namelijk de boosdoener die een aantal rotsen heeft laten sneuvelen. Ook ben je hier in de buurt van Shipwreck Coast: het deel van de autoroute dat haar naam te danken heeft aan de vele scheepswrakken die hier voor de kust liggen. Tip: drie minuten hier vandaan ligt Lord Ard Gorge, een kloof die een prachtige baai met helderblauw water omarmt. 
xlthumb_twelveapostles
Port Fairy
Het charmante vissersdorpje Port Fairy is een van de drukste havens in de deelstaat Victoria. Hier kun je walvissen zien, oude boetiekjes induiken of een historische hike trail bewandele
xlthumb_kaart_australie
Als je dan toch in de buurt bent... Check ook deze epische route op het zuidereiland van Nieuw-Zeeland!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.