3 op Reis

Mauritius

De afgelopen dertig jaar heeft Mauritius zich ontwikkeld van een eiland dat leefde van de landbouw tot een luxueuze vakantiebestemming. Het eiland ligt ten oosten van Madagaskar. Vandaag de dag staat het vooral bekend vanwege luxe strandvakanties in extravagante hotels. Maar gelukkig is er meer te vinden dan dat.
Het is een hele truc om de verleiding te weerstaan en niet de hele dag op het strand te liggen. Maar een van de dingen die je geprobeerd moet hebben als je op Mauritius bent is kitesurfen. Aan de oostkust van het eiland staat constant een harde wind en dit is daardoor een van de beste plekken ter wereld om de hoge golven te bedwingen. Een board en een kite huur je gewoon bij een van de vele surfscholen op het strand. 
Ook een bezoek aan een van de dertien tempels van de Hindoeïstische god Shiva die er in de wereld zijn is een must. Wekelijks wordt deze heilige plek door zo’n zevenduizend Hindoes bezocht. Zij offeren hier fruit en bloemen aan god. Op deze manier ontdek je de culturele kant van het eiland die veel zonaanbidders links laten liggen. 
Eten
Zee- en schelpdieren zijn de belangrijkste exportproducten van het eiland. Er zijn dan ook veel visrestaurants. Vis, garnalen, oesters en kreeft staan op het menu bij onder andere Café De La Plage en Restaurant Amigo. Zeedieren met een Franse twist worden geserveerd bij Le Capitaine, dat ook nog eens een prachtig uitzicht over de haven van Port Louis biedt. Le Pot de Terre is de lokale favoriet, dit restaurant is een wereld van verschil vergeleken met de gemiddelde restaurants in de resorts.
In Banana Beach Club hangt de relaxte eilandsfeer waarbij iedereen zelfs in z'n slippers en korte broeken naar binnen mag. Op het terras van Keg & Marlin vind je de echte Mauritiaanse sfeer, terwijl in Latitude 20 de beste cocktails voor een scherpe prijs worden gemixt. Wie naar een gezellige bar of nachtclub wil, hoeft vaak zijn eigen hotel niet eens uit.
Vervoer
Het huren van een auto is heel goedkoop, maar met het openbaar vervoer kan natuurlijk ook. Het OV bestaat uit bussen van verschillende maatschappijen die vooral het transport tussen de kleine steden op het eiland verzorgen.
Goed om te weten
Beste reistijd: Juni t/m augustus
Visum: Nee
Inentingen: Ja
Valuta: Rupee
Taal: Engels
mauritius.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.