Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Mallorca

Met een beetje geluk zit je bij het vliegtuigraam en kan je het zien: Mallorca is een prachteiland. Wil je het beter zien dan door een piepklein raam? Doe dan een luchtballonvaart. Dan heb je alle tijd voor foto’s en panorama’s, zonder turbulentie.
Feesten, zon en drank. Die link leg je vast snel met Mallorca. Maar het eiland biedt meer dan zonnen en zuipen. Het eiland heeft heel bijzondere plekken, bijvoorbeeld de Le Seu kathedraal in hoofdstad Palma. Die kathedraal is naar het oosten gericht. Niet vanwege het uitzicht, maar omdat het bovenop een moskee gebouwd is. Ook kan je in Palma veel winkelen, als je daarvan houdt. Ook zijn er natuurlijk stranden te vinden.
Maar er is nog een leuke stad naast Palma, namelijk Soller. Met het authentieke Soller-treintje verplaats je je gemakkelijk van Palma naar Soller. Zie je gelijk wat van het eiland. Soller is omringd met bergen, de ideale plek voor een hike of een fietstocht. Als je het heet krijgt, huur je een kajak om even af te koelen op zee. Nu al zin gekregen om naar Soller te gaan? Via deze live  webcam heb je alvast wat voorpret.
Eten
Zo lekker dat je het mee wilt nemen. Toeristen verlaten Mallorca met dozen vol ensaimada’s. Deze broodjes met poedersuiker schijnen extra goed te gisten door de zeelucht. Sobrassada is een goeie voor de vleesliefhebber. Deze rauwe worst komt uit de Balearen en is lekker pittig.
Bestel minstens één gerecht met tomaat erin. Mallorca heeft namelijk meer dan duizend hectare aan tomatenvelden met meer dan negentig verschillende tomatensoorten. Nu maar eens zien of je de verschillen proeft. Er zijn sowieso veel groentegerechten te eten op het eiland. In bijna elk restaurant kan je Tombet bestellen. Dat is een bord vol rode pepers, aardappelen en aubergine. De Mallorcaanse versie van Ratatouille dus. De paella in Mallorca is ook net een beetje anders; hier eet je die niet met rijst, maar met noodles.
Vervoer
Een taxirit is veel leuker op het water. Vertrek bijvoorbeeld van Sa Colonia de San Jordi naar Cabrera Archipelago. Dan kan je onderweg zelfs nog dolfijnen spotten. 
Wil je verder reizen dan de omgeving van Palma, dan is het handig om een auto te huren. Verder is lopen goed te doen. De bus pakken kan ook. Overdag pak je de EMT, 's nachts de Nit. Die laatste rijdt van 23.00 uur tot 06.00 uur. Dus dan kan je tóch nog het beruchte nachtleven van Mallorca bekijken als je dat zou willen.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Spaans
mallorca.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.