Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Løkken

Løkken: vroeger een vissersdorp, tegenwoordig ook een populaire badplaats. Elke zomer trekken er zo’n vijftigduizend (vooral Deense) toeristen naar het dorp. Dat is niet gek, want het dorp kent talloze charmante straten met kleine gele huizen, cafés en winkels. Vooral ’s zomers komt het centrum van Løkken tot leven. De restaurants openen dan hun deuren om gerechten met verse ingrediënten uit de regio te serveren. Een rondje door het dorp gaat bovendien in combinatie met het rustgevende geruis van golven op de achtergrond. Het brede zandstrand van Løkken ligt namelijk op steenworp afstand van het dorp.
Het strand van Løkken is voor reizigers dan ook de grootste reden om de plaats te bezoeken. Het gebied heeft namelijk een brede kustlijn waar je ultieme zomerdagen kan spenderen. De Denen doen dit in de strandhuisjes die de hele kuststrook vullen. In Løkken staan er bijna vijfhonderd. Ze zijn zo populair onder de Denen dat de wachtlijst voor een huisje wel 45 jaar bedraagt. Op het strand van Løkken tref je ook bunkers die je kan beklimmen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn er in Denemarken 7500 bunkers gebouwd en deze zijn nog over het hele land terug te vinden. Door de erosie van de duinen ligt een aantal van de bunkers nu in de branding in plaats van in de duinen. Vanuit de bunkers heb je een prachtig uitzicht over de natuurrijke omgeving.
Vervoer
Vanaf Utrecht ben je met de auto in ruim negen uur in Løkken. Tip: onderweg kom je langs prachtige steden als Århus waar je een stop kan maken. Aangekomen in Løkken is de omgeving het beste wandelend te verkennen.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Deense Kroon
Taal: Deens
Løkken

© Brainstorm Photos / Shutterstock.com

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.