3 op Reis

Leysin

Als sinds jaar en dag reizen mensen af naar Zwisterland om te revalideren in de frisse berglucht. Dus ook 3 op Reis-presentatoren. Na haar operatie is onze Floortje gaan "relaxen" in Leysin. Op zo'n anderhalf uur rijden van Genève en maar een uurtje van Lausanne ligt dit klein dorpje waar al tientallen jaren een fijn relaxoord te vinden is. 
Vroeger zat hier een centrum voor tuberculose-patienten die liever niet aan de rest van de wereld lieten merken dat zij deze ziekte hadden. Maar nu dit niet meer nodig is hebben ze het dorpje omgeturnt in een hip en super chill relaxoord! 
Dus wil jij lekker relaxen in een spa, je uitleven op een privé-piste of je door het gebied laten rondrijden op een hondenslee? Dan is Leysin de bestemming die je moet bezoeken.
Eten
In een dorpje zoals Leysin vind je uiteraard alleen maar het beste van het beste. Dus wat eten betreft zit je hier wel goed. Bijvoorbeeld heerlijk kaasfonduen in La Fromagerie. En ben je op zoek naar een lekker stuk vlees? Dan moet je eens binnenlopen bij Restaurant-Bar Le Leysin. En wil je gewoon lekker veel keuze hebben? Check dan eens Buffet de la Gare.
Wil je stappen? Dan moet je niet in Leysin zijn.
Vervoer
Tegenwoordig vlieg je in anderhalf uur naar Genève vanaf Amsterdam. Een ticket kost zo'n €100,-. Vanaf daar kan je een auto huren en naar Leysin rijden!
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Zwitserse Frank
Taal: Duits, Frans & Italiaans
leysin.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.