Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Lausanne

Nicolette dendert nog steeds lekker verder in de Oriënt-Express. Vanuit Parijs, de stad van de liefde, is ze onderweg naar het Comomeer, een plek voor de rich & famous van Italië. Onderweg stapt ze uit in Lausanne en vergrijpt ze zich aan het kaasfonduen om vervolgens door te razen naar het Comomeer. Als een echte Hollander verkent ze per fiets de omgeving van het Comomeer.
Eten
In de Zwitserse keuken is kaas vaak het hoofdingrediënt. Ook boter en room zijn graag geziene gasten op de menukaart.
Wie denkt dat je in Zwitserland alleen met een goedgevulde portemonnee buiten de deur kan dineren, heeft het mis. Van übersjiek tot spotgoedkoop, de stad heeft het allemaal.
Natuurlijk kun je Lausanne niet verlaten zonder eerst die overheerlijke kaasgerechten te proeven en dat doe je in Restaurant Le Grütli, Restaurant Nomade of Café de l'eveché . Maar eerst nog even een duik in het meer van Geneve en een hapje en drankje doen bij Restaurant Mirabeau , of het goedkope maar nog steeds erg traditionele Les Trois Rois
Houd in Italië het fietsen even voor wat het is en schuif aan bij Gelateria Ceccato, Momi of Osteria Angolo del Silenzio voor een typisch Italiaans tussendoortje, oftewel een frisse salade met als afsluiter een creamy stracciatella.
Klaar met fietsen en villa’s spotten, dan is het tijd voor pasta! Houd je eigen pastafeestje in Ristorante La Punta net als Nicolette deed of in Ristorante Sociale , Trattoria Dei Combattenti
Drinken
Na het EK-Voetbal van 2008 heeft de stad een hevige make-over gehad en zo ook het uitgaansleven. Lausanne is een studentenstad, dus je bent sowieso verzekerd van een avondje flink uit je bol gaan. Voordat je aan dit geweld toegeeft, loop dan eerst even de oude houten trap van de stad op, stop bij Le Barbare, bestel een lekkere dikke chocolademelk en gooi de voetjes omhoog. Want hierna heb je al je energie nodig om de toren te beklimmen en koffie te drinken met de Renato Häusler, de nachtwacht van Lausanne.
Na dit gedaan te hebben is het tijd om het nachtleven van Lausanne te verkennen. Le Loft, La Mine, D! en MAD zijn de perfecte plekken om die voetjes eens flink los te schudden. Meer behoefte aan wat minder muzikaal geweld, stap dan binnen bij Café de l’Hôtel de Ville , Chorus of VO Le Jazz Café voor live jazz muziek.
Italie is pasta, maar ook wijn. Dus wat doe je dan als je in Italie bent? Juist, wijn proeven. Onze voorkeur gaat uit naar Osteria del Gallo , waar je daarbij ook kunt genieten van een stevige Italiaanse lunch. Want met zoveel wijn in de buurt, ligt een kater snel op de loer. Een budgettip: koop een fles (of twee) prosecco in de supermarkt, zoek een rustig plekje aan het meer en proosten maar!
Maar ook in de vele prachtige hotelletjes rondom het Comomeer zijn er mogelijkheden genoeg om te toosten op het goede leven. Deze toost is echter wel wat prijziger dan de supermarktversie.
Vervoer
Lausanne beschikt over een vliegveld, maar wie een goedkoop vliegreisje in gedachten heeft, moet toch naar het iets verderop gelegen Geneve. Hier vliegen goedkope prijsvechters op. Van hieruit pak je de trein naar Lausanne. Of net zoals Nicolette doet, gewoon all the way treinen en de Orient Express pakken. Lausanne is een treinrit van ongeveer 10 uur verwijdert van Nederland. Hier vind je overigens meer info over Lausanne!
Vlieg naar Milaan, houd een shoppauze en neem vervolgens de trein richting het Comomeer. In ongeveer twee uur sta je met beiden benen op Italiaanse bodem en als je het goed doet ook een paar tassen in je handen gevuld met Italiaans modewaar. Kijk hier voor meer informatie over het treinen in Italië. Relaxen is leuk, maar een beetje beweging kan geen kwaad. Huur daarom een fiets en geef je over aan de bergen.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Zwitserse Frank
Taal: Duits, Frans & Italiaans
lausanne.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.