3 op Reis

Lanzhou

De Gele Rivier is een van de langste rivieren van China. En wordt ook wel als de ruggengraat van ‘t land gezien. En die brengt je naar een heel bijzondere plek…
Via een boottocht over de Gele Rivier kan je naar Bezeklik. Daar vind je meer dan 100 Boeddhistische grotten. Sommige zijn wel 1400 jaar oud! Opvallend is hoe authentiek alles is gebleven. Geen massatoerisme hier. En verwacht geen rijen souvenirwinkeltjes. Bedenk wel goed wanneer je de grotten wil bezoeken. Dat kan alleen in de zomer en het najaar. De rest van het jaar staat de rivier namelijk droog.
Een heel ander China vind je in Xiahe. Deze plek is meer Tibetaans dan Chinees. Een must-see daar is ‘t Labrang klooster. Hier wordt niet alleen gebeden. Er worden ook enorm gedetailleerde kunstwerken gemaakt. Nieuwsgierig? Check ’t filmpje hiernaast!
Eten
Zin in een kleine… snack? Probeer dan gedroogde eieren of hanenpoten. De poten worden urenlang gekookt. Worden ze zacht van. Je koopt ze bij kraampjes, netjes verpakt. Eet smakelijk!
Het populairste gerecht in Lanzhou is wat toegankelijker. Noedels met rundvlees. Het eten is goedkoop en al in een paar minuten klaar. Maar het is zeker geen fastfood! Het gerecht bestaat onder andere uit een soep met noedels en radijs. Tip: kijk even naar hoe het gerecht gemaakt wordt. Heel speciaal… Want de noedels worden bijna als een springtouw rondgedraaid. Goede armoefening!
Vervoer
Je vliegt in ongeveer veertien uur van Schiphol naar Lanzhou. Vanaf daar reis je gemakkelijk per taxi of bus. Maar goedkoop en snel door China reizen doe je ’t beste per trein. Stations zitten in het hart van het vaste land. Kan je dus snel door naar de bezienswaardigheden!
Goed om te weten
Beste reistijd: Maart t/m mei & sept t/m nov
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Renminbi, Hong Kong Dollar
Taal: Mandarijn, Cantonees
lanzhou.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.