Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Lago di Molveno

Ten noorden van het drukke Gardameer ligt het vreedzame meer Lago di Molveno, midden in de Dolomieten. Al zes jaar op rij wordt dit meer uitgeroepen tot het beste zwemwater van Italië. De inwoners gaan hier namelijk op een duurzame wijze met het meer en haar omgeving om. Hierdoor kan het water haast niet schoner zijn dan het nu is.
Lago di Molveno wordt omringd door gigantische bergtoppen. Verschillende berggidsen kunnen je hier rondleiden over een deel van de hikeroute la Ferrata delle Aquile. Onderweg kom je op deze route van alles tegen. Zo is er een staalkabel bevestigd tussen twee rotswanden van de Paganella. Durf je opzij te kijken terwijl je daar overheen loopt? Dan heb je uitzicht over het Gardameer, de Brenta en de stad Trento.
Tussen de bergen en het meer in ligt het dorp Molveno. Een dorp dat bekend staat om zijn rust en stilte. Vanuit dit dorp starten veel wandelroutes die je rondom het hele meer heen leiden. Naast wandelroutes zijn hier veel meer sportieve activiteiten te beleven. Ga bijvoorbeeld mountainbiken of paragliden. In de winter kan je hier zelfs van de hoge bergtoppen af skiën.
Eten
Het Lago di Molveno-meer barst van de vis. Deze verschillende soorten vis zijn dan ook in bijna alle restaurants in Molveno terug te vinden op de menukaart. Net zoals de meer typische Italiaanse gerechten zoals pasta en pizza.
Vervoer
Vanaf Trient Airport is het een klein uur rijden met de auto voordat je aankomt bij het Lago di Molveno-meer. Eenmaal in deze plaats aangekomen, is het gemakkelijk om je lopend te verplaatsen of een fiets te huren.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei tot en met september
Inentingen: Nee
Visum: Nee
Valuta: Euro
Kraanwater: Drinkbaar
Taal: Italiaans
Lago di Molveno

© ErichFend / Shutterstock.com

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.