Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Kyoto

Kyoto is een magische stad in Japan waar je het gevoel hebt dat je terug in de tijd bent gegaan. Dit komt door vierhonderd shrines, 1600 boeddhistische tempels, de mysterieuze wereld van de Japanse kunst en traditionele theehuizen. Kyoto heeft ongeveer 1,5 miljoen inwoners, maar trekt jaarlijks ongeveer 50 miljoen bezoekers. Je kan dus gerust zeggen dat dit een toeristentrekker is.
Of hij nu bedekt is met sneeuw of juist afsteekt tegen de groene bergen, de Rokuonji tempel (Kinkaku-ji) is een kenmerkende highlight voor Kyoto. Een andere bijzondere tempel is de Mikami Shrine. Daar kan je wensen dat je niet kaal wordt. Iemand heeft hier bijvoorbeeld deze wens achtergelaten: 'Ik wens het einde van oorlog en kaalheid op de wereld.'. Dus... Benieuwd naar dit ritueel? Check de video hieronder!
Gion is de meest exclusieve geishawijk van heel Japan. Geisha betekent artiest of persoon van de kunst. De lokale term in Gion hiervoor is Geiko, wat letterlijk kind van de kunst betekent. Het station van Kyoto is ook absoluut een bezoek waard, óók als je niet met de trein reist. Je vindt er veel goede restaurants, cafés en winkels. Wil je in een wat meer traditionele sfeer winkelen? Ga dan naar de Nishiki Market. Kyoto telt ongeveer tachtig musea. Aanraders zijn Kyoto National Museum, Umekoji Steam Locomotive Museum en de Ceramic Art Garden.
Een bijzondere plek voor een wandeling is Philosopher’s Walk, maar er zijn nog veel meer plekken voor een mooie wandeling. Zoals Okochisanso Garden, Maruyama Park en en de Kyoto Botanical Garden.
Eten
Een lekkere lokale snack is Takoyaki: gefrituurde balletjes met stukjes octopus. In Kyoto vind je de beste Takoyaki op de Nishiki Market. Okonomiyaki’s zijn hartige pannenkoekjes, hiervoor moet je bij Hanamarutei zijn in het treinstation van Kyoto. Zin in een flink stuk vlees? Ga dan naar de restaurants Misono of Gozanbo.
Goedkoop, lekker en vegetarisch eten. Die combinatie vind je in Kyoto bij deze drie restaurants: Ikkyu, Izsuen en Kamo. Traditioneel vegetarisch eten in een tempel? Reserveer een tafel in Shigetsu. Voor een wijk vol gezellige eettenten en een bruisend nachtleven check je Pontocho. Late-night snacks scoor je bij Ippudo, Bakujun en Yoramu. 
Vervoer
Kyoto heeft geen eigen vliegveld, dus vlieg je vanaf Amsterdam naar Osaka. Deze rechtstreekse vlucht kost je ongeveer elf uur. Vanaf daar kan je makkelijk met de trein naar Kyoto. In Kyoto zelf kom je makkelijk de stad door met de metro of de bus. 
Goed om te weten
Beste reistijd: maart t/m mei & september t/m november
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Yen
Taal: Japans
kyoto.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.