Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

In dit bamboebos wil je verdwalen!

13-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
811 keer bekeken
  •  
foto3
foto2
Oneindig lange bamboestengels, nauwe voetpaden en stralen zonlicht: dat zijn de magisch mooie ingrediënten van het Japanse bamboebos Arashiyama, oftewel Sagano Bamboo Forest. Waar dit wonderbaarlijk stukje natuur te vinden is? Net buiten het centrum van de Japanse stad Kyoto.
foto4
foto5
Dit bos heeft een aanslag op je zintuigen. Het ritselen van de bamboestengels maakt een uniek, bijna hypnotiserend geluid. Niet voor niets behoort dit geluid tot de 100 soundscapes of Japan, een lijst met 100 klanken die de Japanse regering heeft opgesteld. Deze geluiden zijn zó buitengewoon dat ze niet verloren mogen gaan. Mocht je nu heel nieuwsgierig zijn, hieronder een impressie. 

foto6
Aan het einde van de middag tref je Arashiyama op zijn best aan. Dan gaat de zon namelijk langzaam onder en word je geprikkeld door een magisch effect. Geloof ons: dit tafereel wil je niet missen…
foto
Het bos lijkt in eerste oogopslag voor vele reizigers misschien een verademing. Helaas is het geen geheime plek meer en spot je ook hier een krioelende mierenhoop van mensen. Één worden met de natuur is dus een hele opgave.
foto7
Toch een poging doen? Bezoek het bos dan in de ochtend om hordes toeristen te vermijden. Dan hoor je de wind door de bomen ruizen en word je compleet zen.
Pssst! Japan heeft meer moois in petto. Bekijk daarom vooral deze tuin waar de blauweregens de show stelen.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.