Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis
3 op Reis

Elke zondag om 19:45 uur op NPO 3.npo3

Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl
3 op Reis

Kuching

Begin je reis door Maleisisch Borneo vanuit Kuching. Deze stad ligt in de streek Sarawak en staat bekend als katten-stad. Overal waar je kijkt zie je katten in verschillende vormen en maten. Je spot ze ook in de vorm van graffiti en beelden. Je vindt er zelfs een waar kattenmuseum, dus als jij fan bent van deze viervoeters mag je deze stad zeker niet overslaan.
Een bezoek aan het Sarawak Museum is zeker de moeite waard. Hier kom je veel te weten over de geschiedenis van Borneo. In de oude Chinese wijk in de stad zie je veel authentieke victoriaanse en Chinese architectuur. Vanaf Kuching ga je door richting de jungle. In Boko National Park vind je een fantastisch regenwoud vol met bijzondere planten en dieren. Het gebied staat bekend om de fenomenale rotsformaties. De stenen torenen hier hoog boven het water uit, een indrukwekkend gezicht. Vaar met een bootje diep de jungle in eb spot daar slangen, vleesetende planten en natuurlijk apen! Met een beetje geluk zie je de Neusaap en de Orang-oetang. Deze bijzondere dieren leven alleen op Borneo.
Eten
In Kuching kun je leuk eten. Vooral vis is een specialiteit. Een restaurant waar je nog meer lokale specialiteiten kan eten is het Top Spot Restaurant. Dit restaurant ligt op de 4 e verdieping van een parkeergarage. Je kan het vergelijken met een soort overdekte markt met verschillende eetstalletjes (Hawker Stalls). Populair onder locals en ook als bezoeker heel leuk. Bestel er heerlijke verse vis die die ochtend nog gevangen is. Daarbij krijg je groentes en rijst. Ook fijn: de prijzen zijn heel laag. Tussen de 3 en 5 euro heb je een volledige maaltijd.
The Dyak is ook een leuk restaurant. Je kan hier heerlijke vis, lekker vlees en goede vegetarische gerechten bestellen.
Vervoer
Vanaf Kota Bahru kan je het makkelijk naar Kuching vliegen, maar het kan ook vanaf Kuala Lumpur. Een trip naar de jungle onderneem je het beste met een lokaal reisbureau. Op eigen initiatief de jungle intrekken kan gevaarlijk zijn, dus ga altijd met een gids.
Goed om te weten
Beste reistijd: Juni t/m augustus
Visum: Nee
Inentingen: Ja
Valuta: Riggin
Taal: Maleisisch
kuching.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.