Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Krugerpark

Het Krugerpark is één van de bekendste wildparken van Afrika. Het ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika en grenst aan Zimbabwe en Mozambique. Sinds een aantal jaar is het Krugerpark onderdeel van het Great Limpopo Transfrontier Park, een samenwerkingsverband tussen deze drie buurlanden. Het doel van dit samenwerkingsverband is om uiteindelijk een groot wildpark van zo’n honderdduizend vierkante kilometer te creëren, waarin grenzen vervagen en mens en dier zich vrij kunnen bewegen.
Hierdoor is het tegenwoordig dus vrij makkelijk om van de bush in Zuid-Afrika af te reizen naar de beach van Mozambique. Het Krugerpark bestaat al vele jaren en is een groot succes verhaal. Dieren zijn goed beschermd al is er zo nu en dan wel sprake van stroperij. Men probeert dit echter tegen te gaan door veel lokale mensen te onderwijzen en ze aan te stellen als parkwachter. 
Niet alleen de Big 5, maar ook juist de andere dieren zijn zeer tof om te zien. En in de avond eet je van een echte Afrikaanse braai bij je lodge in de natuur en omringd door de dieren. Er is niets zoals een nacht wakker liggen door het geluid van alle wilde dieren. Je kan hier trouwens ook met de boot of te voet safari's doen. Stap echter niet zonder een gids uit je auto! Handige links: Zuid-Afrika, Great Limpopo Transfrontier Park, Peace Parks, Kruger National Park, Bush to beach trip
Eten
Tijdens een trip door de wildernis van Afrika zul je je naar alle waarschijnlijkheid moeten aanpassen aan de plaatselijke keuken. Gelukkig is die in Zuid-Afrika toegankelijk. Het is vaak gebruikelijk om te eten bij de lodge waar je slaapt. Als je in de wildernis slaapt kun je een echte Bushbraai verwachten, blijf natuurlijk wel op je hoede voor wilde dieren! 
In het Krugerpark zul je als je slaapt in een tentenkamp qua drinken aangewezen zijn op dat wat je zelf meeneemt. Onze tip: een lekkere fles Zuid-Afrikaanse wijn! De luxere lodges hebben vaak wel een barretje maar dit is niet altijd het geval. Uitgaan zit er helaas niet bij in het Krugerpark. Niet heel erg trouwens als je bedenkt dat je 's ochtends om half 6 op moet staan om dieren te spotten!
Vervoer
Je vliegt vanuit Nederland naar Johannesburg in zo’n elf uur. Een ticket kost ongeveer € 900,-. Het Krugerpark is dan nog zo’n zeven uur rijden van de stad, maar je kunt ook een klein vliegtuigje pakken naar het plaatsje Phalaborwa. Deze vlucht kost ongeveer € 270,- en je bent er dan al in een uurtje.
Je kunt op verschillende manieren op Safari in het Krugerpark. Je kunt het park voor 15 euro per persoon per dag op je eigen houtje verkennen. Maar je kunt ook per mountainbike of net als Daphne per boot over de rivier. Je kunt dit boeken bij de lodge waar je verblijft. Als je vanuit het park wilt reizen richting de Mozambiquaanse kust, houd er dan rekening mee dat in Mozambique de wegen onverhard zijn.
Goed om te weten
Beste reistijd: Maart, april, september, oktober
Visum: Nee
Inentingen: Ja
Valuta: Rand
Taal: Zoeloe, Afrikaans & Engels
krugerpark.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.