3 op Reis

Krasnoyarsk

Van plan om af te reizen naar het immense Rusland ? Dan sta je voor een pittige keuze. Want welke spots moet je nu echt bezoeken? Wij helpen je graag een handje: Krasnoyarsk is zeker weten een bestemming voor op je lijst. Deze van oorsprong industriestad is de derde grootste stad van Siberië. De omgeving rondom Krasnoyarsk wordt gezien als de rijkste regio van Rusland. Vandaar ook de uitspraak: “Het geld wordt in Siberië verdiend en in Moskou uitgegeven.”
Hoe je in Krasnoyarsk komt? Met de Trans-Siberië Express bijvoorbeeld. En eenmaal aangekomen, kan je de gruwelijk mooie natuur ontdekken in Stolby National Park. Dit gebied wordt gezien als een van de mooiste in Rusland. Wist je dat je hier zelfs wolven en beren kan spotten? Mocht dat nou niet lukken, dan kan je altijd nog gaan klimmen op de rotsen. Net als Spiderman: honderd meter de hoogte in, zonder touwen, haken of andere hulpmiddelen. Deze klimtechniek wordt ook wel het Stolbyisme genoemd.
Zin in een biertje? Duik dan het Vladimir Putin Café in. Deze plek staat compleet in het teken van de Russische leider. Je kan niet om hem heen: overal in het café zie je zijn hoofd voorbijkomen. Wil je met hem op de foto? Kan gewoon. Naast de bar staat een kartonnen versie van zijn hoofd.
Eten
De Siberische keuken bestaat uit een mix van Europese gerechten. Vlees is daarbij belangrijk. Heel belangrijk. Een van de populairste gerechten is pelmeni : met vlees gevulde deegbolletjes die in heet water/bouillon zijn gekookt. Soms zit in een van deze deegbolletjes een muntje. Dus, kauw je opeens op een stuk metaal? Dat betekent dat je een jaar lang de geluksvogel mag uithangen. In Siberië zijn ze ook gek op kholodets : vleesgelei, gemaakt van de benen en oren van koeien en varkens. Waar ze nog meer warm van worden? Zuurkool op z'n Siberisch. Toch nog iets vertrouwds... 
Vervoer
Wil je met de Trans-Siberië Express naar Krasnoyarsk reizen? Dan kan je het beste eerst naar Irkoetsk vliegen. Deze vlucht duurt ongeveer veertien uur. Hierbij moet je één of twee keer overstappen. Eenmaal in Irkoetsk aangekomen, reis je zo’n negentien uur met de Trans-Siberië Express richting Krasnoyarsk.
Stolby National Park bezoeken? Dit park ligt op zo’n twintig minuten rijden van het treinstation. Met het openbaar vervoer doe je er langer over: een klein uur. Maar dan heb je ook wat. 
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m augustus
Visum: Ja
Inentingen: Nee
Valuta: Roebel
Taal: Russisch


Maurice zijn hele roadtrip zien? Klik hier!
Krasnojarskk

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.