Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Op deze tropische locatie wordt Temptation Island opgenomen

03-03-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1104 keer bekeken
  •  
Koh Samui
Je haat het of je houdt er (stiekem, maar tegelijkertijd ook niet zo stiekem) van: Temptation Island. Maar zelfs als de ‘Temptation’ je niet zo kan boeien, kan het ‘Island’ dat misschien wel! De potentiële verleiders & vreemdgangers houden zich namelijk schuil op Koh Samui in Thailand.
Wij werden verleid
Wij geven eerlijk toe: toen wij de tropische resorts op tv zagen, stonden we bíjna op het punt om ons ook op de geven als deelnemers voor die gratis vakantie. Bijna. Maar toen bedachten we ons dat je natuurlijk ook zelf een reis naar Koh Samui kan boeken en dat bespaart je geen geld, maar wellicht wel een aantal gebroken harten.
Koh samui vissersboot
Een oude bekende
Koh Samui is niet echt een onontdekt eilandje te noemen. Verre van zelfs. Koh Samui hoort bij het bekende ‘backpackers-eilandentrio’, samen met Koh Phangan & Koh Tao . Bij Koh Phangan klop je vooral aan voor de beruchte Full Moon Party’s en bij Koh Tao haal je je duikbrevet. Het grootste eiland Koh Samui staat bekend om het chique, maar ontzettend lekkere eten en – uiteraard – die luxe resorts.
Koh Samui beach hut
Temptation de budgetversie
Maar aangezien een aantal nachten slapen in de Temptation-optrekjes (Villa Baan Asan en Villa Riva) al gauw duizenden euro’s kost én we je bij 3 op Reis natuurlijk meer avontuur willen bieden dan een verblijf in een gouden kooi, raden we je toch een andere optie aan. Namelijk: hutjes op het strand! Bij onder andere Beer’s Guesthouse en New Hut Bungalows kun je voor backpackersprijzen (en ook backpackerscomfort, dat wel) letterlijk óp het strand slapen. Heerlijk.
Koh Samui Secret Buddha Garden
Koh Samui Ang Thong National Marine Park
Je resort ontsnappen
Als je vroeg in de ochtend de niet-meer-zo-Secret Buddha Garden bezoekt, is dit ook een magische plek om te zien. De drukte ontsnap je verder door naar één van de onbekendere stranden te gaan (zoals Taling Ngam) of door naar een eilandje verderop te hoppen. Je kan bijvoorbeeld varen naar de eilandjes van Ang Thong National Marine Park. Of naar het onbekendere Koh Taen; daar er wonen maar een handjevol mensen en er rijden geen auto’s.
Dus kortom: wil jij een relaxte ‘Temptation & Chill’-vakantie of tijdens je rondreis bijslapen met uitzicht op hagelwitte stranden, dan houd je het zeker even uit op Koh Samui.
Maar wil je je liever toch Remi voelen en het massatoerisme ontwijken? Check dan onze alternatieven voor de bekende Aziatische hotspots.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.