Sfeerfoto van 3 op Reis

3 op Reis

Elke zondag de mooiste compilaties om 19:40 uur op NPO 3.npo3

Voor jouw dagelijkse dosis duurzame reisinspiratie
3 op Reis

Kigali

De hoofdstad van Rwanda is het centraal gelegen Kigali. De ligging maakt de stad tot een ideale uitvalsbasis om de rest van het land te ontdekken. Gezien Rwanda’s roerige recente verleden zou je het misschien niet denken, maar Kigali is een van de veiligste en schoonste steden van Afrika. 
Kigali heeft als niet te missen bezienswaardigheden het roemruchte Hotel des Milles Colonnes en het Genocide Memorial, maar verder is de stad vooral een springplank om de rest van het land te verkennen. Vanuit Kigali zijn de meeste bezienswaardigheden binnen drie uur te bereiken.
Als het te duur is om er te overnachten, breng dan op zijn minst een bezoekje aan 'Hotel Rwanda', oftewel het Hotel Des Mille Collines. Dit hotel speelde een grote rol tijdens de burgeroorlog in het land. De internationale boekhandel Ikirezi (gerund door een Nederlander!), naast het Discover Rwanda Youth Hostel, is een geweldig ontdekking en een bezoekje waard. En bezoek ook sowieso een wedstrijd in het Amahoro Stadium. Als je voetbalfan bent uiteraard!
Eten
Heb je een beperkt budget en veel trek? Bij Baba's Cafe (in het Business center van Kigali) kan je zo veel (goed!) eten als je wil, voor maar €2,-. Een ander goed restaurant is Republika. Het restaurant ligt in de wijk Kiyovu, in een mooie omgeving. Het populairste restaurant van de stad is Khana Khazana.

Bij restaurant Heaven kun jij tijdens het eten genieten van het prachtige uitzicht en zelfs handgemaakte spulletjes kopen. Feesten kan in New Cadillac, een populaire club. Let wel op, want zakkenrollers feesten hier vaak ook. KBC Planet is een andere goede optie om te drinken en te dansen.
Papyrus is overdag een Italiaans restaurant, maar verandert ’s avonds in een hippe loungetent met leuke danseressen. Leuke danseressen zul je trouwens vaak zien wanneer je uitgaat in Kigali.
Vervoer
Om met het vliegtuig vanuit Amsterdam naar Kigali te vliegen kost ongeveer acht uur. Er zijn zes directe vluchten per week. 
Een heel stoere manier van het land verkennen is met de motorfietsen die als taxi’s dienen. Deze motorfietsen kunnen je overal heen brengen voor weinig geld. In het bijzonder kunnen we de vrouwelijke chauffeur Judith Uwimana aanbevelen. Ze is een goede begeleider en heeft heel bijzondere verhalen over Rwanda!
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m oktober & december t/m februari
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Rwandese Frank
Taal: Kinyarwanda, Frans & Engels
kigali.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.