Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis
3 op Reis

Elke zondag om 19:45 uur op NPO 3.npo3

Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl
3 op Reis

Kelantan

Ben jij op zoek naar parelwitte stranden en een waanzinnig mooie zee? Dan is Maleisië dé plek voor jou. Sla het noordoostelijke deel zeker niet over: de Perhentian Islands. Deze eilandengroep met een groot (Besar) en een klein eiland (Kecil) heeft alles voor een fantastische strandvakantie. Deze eilandengroep ligt in de Maleise provincie Kelantan. Op het grote Besar vind je meer resorts en Kecil trekt over het algemeen meer backpackers. We raden je zeker aan om te gaan snorkelen of duiken. Spot bijzondere en grappige visjes en zie het prachtige koraal. De beste reistijd is tussen maart en oktober. Dan is het namelijk droog en zit je niet in de tropische stortbuien. Tip: neem genoeg contant geld mee. Op veel plekken kun je (nog) niet pinnen.
Vanaf de eilanden is het maar een klein stuk naar het vasteland. Bezoek de stad Kota Bharu waar je nog de authentieke Maleise cultuur ervaart. Je vindt hier weinig toerisme. De islamitische cultuur en traditie staat voorop. Bezoek hier op vrijdagochtend voor het gebed de zangvogels wedstrijd. De overdekte markt, Pasar Besar Siti Khadijah, is ook een aanrader. Verwacht hier geen souvenirs te kopen, maar wel veel lekker traditioneel eten. Durf jij de Maleise delicatessen te proeven?
Eten
Op de Perhantian Islands zijn veel verschillende restaurants, vaak gebonden aan de resorts of hotels. De meeste restaurants zijn ingesteld op toeristen dus kun je er van alles eten. Weet wel dat Maleisië een islamitisch land is en dat er daarom op veel plekken geen alcohol wordt verkocht. In sommige resorts wel, maar zeker niet overal. In Kota Bharu zijn ze minder ingesteld op toeristen. Op de lokale markt scoor je gemakkelijk een echte Maleise delicatesse. Spannend! Ga jij voor de Air Bandung, de Yung Tau Foo of de Nasi lemak? Restoran Malaysia of Kecil Meek Point Café zijn ook top plekjes om te eten.
Vervoer
Vanaf Kuala Lumpur ga je met de bus naar Kuala Besut. Je doet er dan 9 uur over. Je kunt natuurlijk ook vliegen. Je bent dan veel sneller en vaak zijn de vluchten erg goedkoop. Vanaf de haven van Kuala Besut vaar je per boot richting de Perhentian Islands. Binnen 1,5 uur sta je op de prachtige witte stranden.
Goed om te weten
Beste reistijd: Juni t/m augustus
Visum: Nee
Inentingen: Ja
Valuta: Riggin
Taal: Maleisisch
Kelantan

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.