Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis
3 op Reis

Elke zondag om 19:45 uur op NPO 3.npo3

Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl
3 op Reis

Kandy

Midden in een vallei, tussen de theeplantages van Sri Lanka vind je een stad. Kandy was vroeger de hoofdstad van Sri Lanka en ligt op ongeveer drie uur rijden van de huidige hoofdstad Colombo. Kandy wordt ook wel Hill Country genoemd omdat het op prachtige heuvels ligt. Naast de mooie natuur zijn er nog genoeg andere redenen om deze stad te bezoeken!
Wat je hier niet mag missen is de Temple of the Tooth. Ja, dit is een tempel voor een tand. Eén tand. Maar, als we de verhalen moeten geloven, wel de tand van Boeddha. Wil je ‘m ook echt zien? Die kans is klein. Hij wordt namelijk slechts één keer in de vijf jaar tevoorschijn gehaald en is dan maar vijf uur te zien. 
Apen, eekhoorns en vleermuizen. Als je dit top trio wil zien, moet je naar de Royal Botanical Garden van Kandy. Hier leven deze dieren namelijk tussen de honderden verschillende planten. Meer zin om te winkelen? Neem dan de tijd om over de Kandy Market te struinen. Je vindt hier allerlei verschillende producten. Vraag een vriendelijke local de weg naar de market en met een beetje geluk regelt hij een goed prijsje voor je bij de vanillekraam!
Wil je alles weten over de thee industrie van Sri Lanka? Maak dan een pitstop bij The Kandy Tea Museum en bezoek de prachtige theeplantages in de omgeving.
Eten
Voor een prachtig uitzicht over Kandy Lake en de lekkerste Sri Lankaanse curry moet je bij Sharon Inn zijn. Voor nog meer mooi uitzicht en Chinees eten reserveer je een tafeltje bij Slightly Chilled Restaurant. Typisch Sri Lankaans eet je bij Rockview eet je typisch Sri Lankaans. Het zal je niet verbazen, maar... Ook hier eet je onder het genot van een adembenemend uitzicht over het regenwoud en de theeplantages.
Is ’t theetijd? Dan duik je in de knusse theekamer van Mlesna Tea Centre. Mocht je geen zin meer hebben in thee, kan je naar Natural Coffee gaan voor een lekkere bak koffie. 
Vervoer
Je vliegt met een kleine 12 uur van Amsterdam naar Colombo. Vanaf hier kan je op verschillende manieren naar Kandy komen. Wil je genieten van ’t prachtige uitzicht? Ga met de trein. Wil je vooral snel aankomen? Dan pak je ’t vliegtuig. Ook kan je een auto huren of de bus of taxi pakken. Keuze genoeg dus!
Goed om te weten
Beste reistijd: December t/m maart
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Sri Lankaanse Roepie
Taal: Singalees & Tamil
kandy.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.