3 op Reis

Ischgl

Tirol heeft het allemaal; jodelen, schnitzels en tal van paraplubarretjes. Ischgl is dus dé plek om op skivakantie te gaan want naast 235 km uitgestrekte pistes biedt Isgchl ook een dampend nachtleven. Maar het blijft niet bij pullen bier drinken, want in Ischgl kun je ook een nachtelijke sleetocht doen of een skitocht langs een oude smokkelroute naar Zwitserland!
Ischgl is overduidelijk het meest hippe skigebied van Oostenrijk. Er vliegen zelfs sterren met privé-jets naartoe om van de sneeuw en het luxe leventje te kunnen genieten. Ischgl betekent vertaald naar het Nederlands ‘eiland’. Het plaatsje ligt op een terpachtige heuvel in een dal, vandaar deze naam. Misschien valt hierdoor de link met het uitgaansleven van Ibiza ook wel beter te verklaren.
In totaal wonen er zo’n 1500 mensen op dit hippe ‘eiland’. Jaarlijks verveelvoudigd het aantal 'inwoners' echter aanzienlijk tijdens het wintersport seizoen. Een wintersport-locatie zoals er maar weinig zijn.
Eten
Je kunt natuurlijk gaat eten in de traditionele berghutten. Maar ze hebben in Ischgl ook moderne restaurants zoals bijvoorbeeld de Pardorama: het hoogst gelegen restaurant van het gebied. Restaurant Trofana heeft een Michelin ster, en ook bij Toscana heeft de kok gewerkt voor een sterrenrestaurant! Over de top dus in dit picturale bergdorp.
Voel je je niet op je gemak bij al dat sjieke, geen reden tot zorgen... want voor een lekkere schnitzel in Ischgl kun je nog altijd terecht bij de enige echte Schnitzelkönig. Op de piste zijn de berghutten Sattel en Idalp goede opties om even bij te komen.
De meeste credits in de categorie ‘apres ski’ verdient de Pacha. Deze überhippe discotheek is bij velen vooral bekend van Ibiza. Andere hippe tenten zijn de Coyote Ugly in het Madlein hotel en de discotheek Arena. Ouderwets apres skiën doe je het beste in de Schatzi apres ski bar, Niki’s Stall of de Kuhstall, vaak net zo gezellig als al dat hippe gebeuren!
Vervoer
Ischgl ligt op 968 kilometer van Utrecht, en dat is eigenlijk helemaal niet zo gek ver. Je kunt daarom ook makkelijk met de auto zelf naar dit gebied rijden. Voorzie je auto dan wel even van een setje winterbanden, zodat je niet al de berg afroetsjt voordat je Ischgl überhaupt hebt bereikt. Je kunt ook reizen met de Alpen Express vanuit Utrecht. Een retourtje met deze nachttrein kost ongeveer € 200,00. Iets minder nostalgie, maar wel meer comfort vind je in het vliegtuig. Je vliegt van Amsterdam naar Innsbruck al vanaf € 150,00. Vanuit Innsbruck kan je dan met een huurauto of met de bus naar Ischgl.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Duits
ischgl.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.