3 op Reis

Inhambane

Inhambane is een stad met zo'n zeventigduizend inwoners. Vroeger een belangrijke handelspost en tegenwoordig bekend om zijn mooie strand en duikmogelijkheden. In de omgeving van de stad vind je het grootste zeepark van Afrika: Bazaruto National Park. Hier kan je duiken met manta', walvishaaien en schildpadden. 

Veel reizigers denken onterecht dat je bij de stad zelf kan duiken. Hiervoor moet je echter zo'n twintig kilometer rijden naar Praia do Tofo. Vilanculos staat bekend als de beste plek ter wereld op met walvishaaien te duiken.
Eten
Tijdens een trip door de wildernis van Afrika zul je je naar alle waarschijnlijkheid moeten aanpassen aan de plaatselijke keuken. Gelukkig is die in Mozambique zeer fijn en toegankelijk. Het is gebruikelijk om te eten bij de lodge waar je slaapt. En als je in de wildernis slaapt, kan je een echte bush braai verwachten. Een bush braai is een safaritour en een traditionele Zuid-Afrikaanse braai in één. Een braai is een soort Zuid-Afrikaanse barbecue-vorm. Voor leuke restaurants kan je de stad Inhambane bezoeken. Eet bijvoorbeeld bij het Fatucha Café of Restaurant Tic-Tic. Wil je een mooi uitzicht bij je avondmaaltijd? Dan ga je naar Fatima's Place, waar je fijn kan eten op een prachtig dakterras.
Bij de stranden van Inhambane in Mozambique kan je in het Fatucha Café terecht voor een drankje. En voor een goede stapavond wil je bij Zoom Disco zijn.  
Goed om te weten
Beste reistijd: Juli t/m september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Metical
Taal: Portugees
inhambane.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.