3 op Reis

Ilhabela

Om het drukke en chaotische Brazilië even te ontvluchten, ga je naar Ilhabela. Dit eiland voor de kust van Brazilië is een waar tropisch paradijs! Je vindt er ongerepte natuur, witte stranden en een azuurblauwe zee. Verder is het geen bruisende plek. Als je daar van houdt en behoefte hebt aan een ontspannen sfeer, is dit eiland jouw go-to.
Ilhabela is een prachige plek om te ontdekken. Je kan hier mee gaan met een boot tour, de hele dag van het water genieten en stoppen op allerlei prachtstranden. Voorbeelden hiervan zijn Fome, Eustaquio en Castelhanos. Je kan ook net als Dennis een 4x4 jeep huren. Neem een kaart mee (of zet je Google Maps aan) en ontdek Ilhabela op je eigen houtje. Een mooie plek om te stoppen is de Gato Waterfall. Ook de Tres Tombos Waterfall en de Toca Waterfall zijn een pitstop waard! Nog meer mooie natuur vind je in Ilhabela Sate Park.
Helemaal tot rust kom je bij Ilhabela Yoga en Bosque Bem Estar. Wil je juist liever een adrenaline-boost? Ga dan kajakken met Paddle Club Ilhabela of ga wandelen en klauteren over de Pico do Baepi trail.
Nog een pluspunt: naast veel Braziliaanse bezoekers is dit eiland nog redelijk onbekend!
Eten
Begin je dag met een kop thee of koffie bij Cia Café Maria Platon. Wil je daar een lekkere donut bij? Dan ga je naar Café Donuts. De lekkerste koffie van Ilhabela haal je bij Ponto Das Letras.
Ben je van plan om een dag over het eiland te touren? Lekkere broodjes koop je bij bakker Show Pão en Ilha dos Paes Padaria. Lunchtip voor de visfans onder ons: de markt Mar Peixes en Cado Pescados is een uitstekende plek om goede vis te scoren. Bij Chocoarte en  Cacau Show koop je lekkere chocola. Op warme dagen haal je ijs en frozen yoghurt bij Icegurt!
Lekker en goedkoop eet je bij de restaurants In Temakeria en Casa Verde. Een heerlijke vegaburger bestel je bij BellaBar en typisch Braziliaans eet je bij Frango Assado. Voor een diner op het strand reserveer je een tafel bij Viana Praia.
Vervoer
Als je vanaf São Paulo komt dan kan je het best de bus pakken naar São Sebastião toe. Vanaf daar pak je de veerboot naar Ilhabela. Dat tochtje duurt maar 15 tot 20 minuutjes. In Ilhabela rijden meer dan genoeg bussen.
Goed om te weten
Beste reistijd: Hele jaar
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Reel
Taal: Portugees
ilhabela.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.