3 op Reis

Ibiza

Zin in een feestvakantie? Dan denk je natuurlijk meteen aan Ibiza! Maar Ibiza kent twee gezichten. In plaats van losgaan kan je er ook van de natuur en rust genieten. Doe dat in het noorden van ’t land. Daar liggen de de steden San Carlos, San Juan en San Miguel.
Maar wil je juist wél die dikke feesten beleven en het Ibiza uit de films meemaken? Ga dan naar het zuiden! Daar ligt Eivissa, ook wel bekend als Ibiza-stad. Buiten de feesten om is er trouwens genoeg te zien. In San Carlos vermaak je je prima op de hippiemarkt Las Dalias. Je kan er zelfs blijven hangen voor concerten of feesten. Chill 'm daarna op het rustige strand San Vincente.
Ibiza is de plek van de zevende hemel… maar ook van de 'onderwereld'. Hier vind je namelijk de grot Cova des Culleram, waar Tanit de godin van de onderwereld werd aanbeden. De grot is moeilijk te bereiken, maar de beloning is groot. De grot is namelijk meer dan tweeduizend jaar oud. Nog een grot checken? Ga dan naar de Cova de Can Marça.
Eten
Lekker eten tussen de locals? Dat doe je in San Juan, San Carlos en in San Miguel. Bestel verse vis in bijvoorbeeld restaurant Can Gat. Eten met uitzicht op de kerk kan in Peralta. Een traditionele tapas hap bestel je in bijvoorbeeld Can Rei del in San Miguel.
Grote en bekende clubs check je vooral in het zuiden van Ibiza. Bijvoorbeeld Pacha! Ook aanraders zijn de bruisende wijk Calle De La Virgen of clubs Underground, Space en Gala Night. Je vakantie in ’t noorden vieren kan ook. Daar check je vooral cafés aan het strand die bij een hotel horen.
Trek je erop uit om de omgeving te verkennen? Neem dan een lekker flesje rosé mee. Zoek een mooi plekje op een rots. En kijk uit over de zee of het binnenland, dan smaakt je drankje toch het lekkerst! Bonus: je houdt geld over voor in de club. 
Vervoer
In ongeveer drie uur vlieg je van Amsterdam naar Ibiza. Een bus in Ibiza pak je bij verschillende maatschappijen, maar die sluiten soms niet helemaal aan. De beste manier om je te vervoeren is daarom per auto of scooter.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Spaans
ibiza.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.