3 op Reis

Harare

Het Afrikaanse land Zimbabwe ligt ingeklemd tussen Botswana, Mozambique, Zuid-Afrika en Zambia. Qua oppervlakte is het net zo groot als Duitsland, maar er wonen een stuk minder mensen. Zimbabwe heeft namelijk zo’n 13 miljoen inwoners. De drukke hoofdstad Harare is een handelscentrum met steeds meer hoge, moderne gebouwen. Je vindt er veel verkeer en een levendige straten. Een aantal jaar geleden heerste er nog wat politieke onrust, waardoor er minder toeristen kwamen. Inmiddels is de stad een stuk rustiger en veiliger geworden. Maak je net als Dennis een road trip door Zimbabwe? Dan raden we je zeker aan om een pitstop te maken in Harare.
In deze drukke stad is altijd wat te beleven. Wil je even ontspannen? Ga dan lekker zitten in de botanische tuinen. parken of fijne café's. Bekijk het vrolijke en indrukwekkende straatleven van Harare vanaf een afstand. Geniet van muzikanten die je het Afrikaanse ritme laten horen. Bezoek een straatmarkt, waar je door straatverkopers het Afrikaanse straatleven voelt. Loop door een van de vele winkelcentra en bezoek bijvoorbeeld het grootste winkelcentrum van Zimbabwe: The Eastgate Shopping Mall. Kortom: er is voor een paar dagen genoeg te doen in Harare!

Zo’n 7 uur rijden van Harare ligt de stad Bulawayo. Daar vind je het Rhodes Matobo National Park, waar je net als Dennis neushoorns kan spotten. Misschien zie je ook nog ander wildlife zoals zebra’s, giraffen en apen.
Eten
Door het Brits koloniale verleden van Zimbabwe heeft veel eten een Brits tintje. Toch vind je er ook nog traditioneel Afrikaanse gerechten. Een echt Zimbabwaans gerecht is bijvoorbeeld Sadza, een soort maïspapje waar men een bal van maakt. Dit balletje doop je vervolgens in vlees, saus of gestoofde groente. Ook kan je Nhedzi proberen, een soep gemaakt van wilde champignons. Zin in een tussendoortje? Probeer dan Zimbabwaans snoep gemaakt van papaja. Dit is een van de belangrijkste fruitsoorten in Zimbabwe. Neem als ontbijt Bota. een papje dat op smaak gebracht wordt met pindakaas, melk, boter en jam.

Harare wordt steeds moderner. Niet alleen de toeristen, maar ook de locals willen soms een hapje buiten de deur eten. Dat kan gelukkig. Eet bijvoorbeeld wat in Emmanuel’s Restaurant. Ze serveren hier lokale gerechten en de sfeer is erg romantisch.
Vervoer
Een vlucht naar Zimbabwe duurt ongeveer 14 uur. Je landt dan in de hoofdstad Harare. In deze drukke stad beweegt zich veel verkeer, waardoor rijden even wennen is. Laat dit je niet afschrikken, want het is ook een groot avontuur. Zelf rijden hoeft niet per se, want er rijden genoeg taxi’s. Anders kan je altijd nog lopen: veilig en makkelijk.
Goed om te weten
Beste reistijd: april t/m september
Visum: Ja
Inentingen: Nee
Valuta: Amerikaanse Dollar
Taal: Shona
harare.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.