Sfeerfoto van 3 op Reis
3 op Reis
3 op Reis

Elke zondag om 19:45 uur op NPO 3.npo3

Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl
3 op Reis

Guimarães

Guimarães zelf is de eerste hoofdstad en daarmee is dit de plek waar Portugal officieel is ontstaan. Hier check je ’t paleis Paço dos Duques de Bragança, loop je via de middeleeuwse straat Santa Maria de heuvel af en beland je in ’t mooie centrum. Hier vind je een levendig plein vol terrasjes en gezelligheid. Panorama uitzicht over de stad? Ga met de kabellift naar Parque de Penka. Naast het geweldige uitzicht vind je hier allerlei kraampjes. Hier kan je mooi wandelen tussen de rotsen en een treinrit maken.
Eten
Dorst nadat je al ’t moois van Paço dos Duques de Bragança hebt gezien? Dan is Café Conquista een goede plek voor een kop koffie. Ben je een zoetekauw? Loop dan door naar Noca Camir. Hier hebben ze heerlijk gebak. En tussen de middag scoor je een sappige burger met drinken bij Rolhas & Rotulas.
Ruik je dat terwijl je rondloopt op straat? Dat zijn toasted chestnuts.  Hmm. Of waren het toch de choco frito’s ? Een aanrader voor calamari liefhebbers. Wil je net even wat anders dan een snelle tosti? Dan pak je snel een Portugese chourico sandwich . Op de markt is er genoeg keuze uit de lekkerste worsten. Of je gaat voor een gegrilde sardine op toast. Genoeg keuze dus.
’s Avonds is er ook genoeg te kiezen. Heb je berehonger? Veel en lekker voor weinig geld vind je bij Pimenta Moscada. Wil je verrast worden? Dan zoek je een tafel in wijnbar Castas e Tostas. En de lekkerste Portugese tapas vind je in Xisko Restaurante.
Vervoer
Vlieg vanaf Nederland naar Porto. Met een directe vlucht ben je er al binnen anderhalf uur. Vanaf het vliegveld van Porto gaat er zes keer per dag een bus naar Guimarães. Maar je kan ook een auto huren, maakt je extra flexibel.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, september, oktober
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Portugees
guimaraes.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.