3 op Reis

Ghana

Een reis door Ghana begin je in topstad Accra. De stad ligt op een ideale plek. Aan het strand! Maar je kan in Accra veel meer dan alleen zonnen… Bezoek bijvoorbeeld het Onafhankelijkheidsplein. Het monument dat daar staat, werd gebouwd om de onafhankelijkheid te vieren. Ghana is het eerste Afrikaanse land dat de blanke kolonisten verdreef!
Wil je meer over de Ghanese geschiedenis leren? Check dan het National Museum . Hier vind je een galerij met Ghanese kunst. Oude muziekinstrumenten. Maar ook een tentoonstelling over de slavenhandel. Na je bezoek kan je heerlijk luieren op Labadi Beach. En die heeft niet voor niets de bijnaam Pleasure Beach!
Zorg ervoor dat je dunne kleding inpakt voor je reis. Want het is in Ghana gemiddeld 21 tot 28 graden! Van dat weer geniet je vooral in Kokrobite . Een klein dorpje met een hoop hostels…. Perfect om te backpacken dus! Bezoek ook even een kerkdienst. Het gaat er daar namelijk heel feestelijk aan toe. Check ’t filmpje hiernaast voor een sfeerimpressie. 
Eten
Lekker eten en uitgaan doe je in Accra. Vooral in de weekenden zijn er veel feestjes op Labadi Beach. Doordeweeks ook ‘n party meepakken? Geen probleem. Want elke woensdag is het reggae night op ‘t strand!
Typisch Ghanees eten bestel je in bijvoorbeeld restaurant Buka of Paloma Restaurant. Probeer daar eens Red Red. Dit gerecht bestaat uit bonen. Currysaus. En een mix van verschillende vissoorten. Lekkere snacks zijn pindacakejes of kokosnootcake. Smullen!
Tijdens het uitbuiken zijn er genoeg plekjes om je te vermaken. Check bijvoorbeeld de +233 Jazz Bar & Grill. De live muziek is van veraf te horen… Want muziekboxen staan zowel binnen als buiten. Zin om lekker te dansen? Ga dan langs bij Chez Afrique of bij Twist. Heupen los en gaan!
Vervoer
In zeven uurtjes vlieg je rechtstreeks van Amsterdam naar Ghana. Aangekomen in je vakantieland pak je de TroTro. Dit busje is hét vervoersmiddel van ’t land. Het kan er aardig vol raken. Dus hou er rekening mee dat je koffer het dak op moet… En als je een taxi aanhoudt. Bepaal dan de prijs voor je instapt. Wees niet bang om af te dingen!
Goed om te weten
Beste reistijd: Juli t/m augustus en november t/m maart
Visum: Ja
Inentingen: Nee
Valuta: Cedi
Taal: Engels
Ghana

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.