3 op Reis

Garmisch-Partenkirchen

Garmisch Partenkirchen. Gaat er nu een belletje bij je rinkelen? Wat is dat ook alweer voor dorp? Waar ken ik het van? Juist. Van de schansspringers, de diehards die bijna 250 meter verspringen!
Vroeger waren Garmisch en Partenkirchen twee aparte dorpen. Maar in een (geslaagde) poging de Olympische Winterspelen binnen te slepen, voegde Hitler de twee dorpen samen om Garmisch-Partenkirchen te vormen. Dit wordt hem nog steeds niet in dank afgenomen.
Je zou het niet verwachten, maar dit dorp heeft een bloeiende toeristensector. Vooral mensen die aan de gezondheid willen werken of gewoon lekker in de buurt willen wintersporten strijken hier neer. Ook als je lekker in de bossen rond wilt lopen zit je hier goed, want er zijn tientallen wandelroutes! Gezonde bestemming dus dat Garmisch Partenkirchen.
Eten
Bij elke wintersportbestemming hoort après-ski. Maar daar komen we zo. We gaan eerst even vertellen waar je een bodemp kan leggen. We zijn er zelf niet geweest helaas, maar we hoorden van iedereen dat Zum Wildschutz het beste restaurant van het dorp is! Lekker Duits, dus verwacht geen pasta! 

Heb je daar nou wel zin in na je tiende wienerschnitzel? Loop dan eens binnen bij Colosseo . Goede pasta's, maar nog betere pizza's! Veel locals eten hier ook. Als je wat meer variatie in je eten zoekt en echt iets gastronomisch op je bord wilt, dan is VAUN een goede optie. Hier heb je keuze uit vele originele gerechten van een goede kwaliteit! 

En de après-ski. Waar moet je zijn? Net buiten de stad, vlakbij de pistes: Gletschergarten! Wat? Ja, Gletschergarten dus. Hier gaat het in de koude maanden helemaal los. Als je in de stad zelf wilt hossen, moet je bij Bar Kandahar zijn! Ben je nou na de après-ski nog niet klaar? Rol dan door naar Exit of Evergreen!
Vervoer
Vanaf Amsterdam is het zo'n 8.5 uur rijden naar Garmisch-Partenkirchen. Woon je in Maastricht, dan rijd je er 2 uur korter over. Goed te doen dus. Vliegen kan uiteraard ook. Dan vlieg je naar München of Innsbruck. Allebei een uurtje weg van dit wintersportdorp!
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, juli, september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Duits
garmisch-partenkirchen.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.