3 op Reis

Franse Pyreneeën

De Franse stad Pau ligt midden in de Pyreneeën. Veel mensen kennen de stad van het wielrennen. Omdat er niet veel reizigers komen, wordt het straatbeeld vooral bepaald door Fransen. Dat zie je ook heel goed terug in de vele overdekte markten in het centrum. De trekpleister van het stadje is het voormalige optrekje van de Franse koning Hendrik IV: Château de Pau.
Vanaf de hoofdstad van de Pyreneeën is het leuk om door te reizen naar het kleine boerendorpje Lescun, waar schapenkaas wordt gemaakt en het Franse boerenleven hoogtij viert. Een aanrader is om je reis surfend af te sluiten in het kustplaatsje Hossegor. Deze plaats met de niet al te romantische naam kan zich meten met de grotere surfbestemmingen. Hier zijn veel surfshops en verschillende surfscholen te vinden.

De (overdekte) markten in Pau zijn op zichzelf al een reden om richting de Franse Pyreneeën te gaan. Tussen de antieke stukken zijn nog echte pareltjes te vinden en ook voor verse ingrediënten kun je hier goed terecht!
Eten
De Franse keuken spreekt boekdelen, stokbroden, goede kazen, gourmet en fondue. Ook in Pau is het geen probleem om een goed restaurant te vinden. Alhoewel critici de Franse Pyreneeën geen culinair paradijs vinden, zijn er genoeg goede restaurants te vinden.
Zo ligt vijf minuten van het centrum Au Fin Gourmet, dat zoals de naam het al zegt een gourmetrestaurant is. Een plek waar de inwoners van Pau zelf ook graag naartoe gaan, is brasserie Le Berry. Hier krijg je voor een schappelijke prijs de meest geweldige Franse gerechten voorgeschoteld. Het mooiste uitzicht over de Pyreneeën heb je bij Brasserie Aragon, dat ook een geweldig zeebanket op de kaart heeft staan. 
Bij het lome, trage en relaxte Franse leven in de straten van Pau hoort een passend nachtleven. Er zijn geen nachtclubs in de stad, maar Ierse pubs en barretjes zijn er genoeg. Vlakbij Parc Beaumont ligt Le Boga Boga en ook Le Tony’s Bar en Bar les Frangines zijn daar aanraders. In de iets ruigere surfplaats Hossegor vind je wel een nachtclub, Bakoua, die direct aan het strand ligt.
Vervoer
Het centrum van Pau is niet groot, alles is dus makkelijk lopend te bereiken. Als je er op uit wilt, kun je een fiets huren. Of neem de bus naar een van de kleine dorpen in de omgeving. De trein stopt vooral op de grote stations. Hier is een directe verbinding met Bordeaux, Parijs, Toulouse maar ook met het Zwitserse Genève.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Frans
franse-pyreneeen.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.