3 op Reis

Fogo

De Kaapverdische eilanden worden steeds vaker bezocht door reizigers, wat het land ten goede komt. Je kan op het eiland Sal geweldig kitesurfen. Fogo is een van de andere tien bewoonde eilanden. Dit is een toffe plek om te gaan hiken. S ã o Filipe is de hoofdstad van dit eiland. Het is zeker de moeite waard om de Pico-vulkaan te beklimmen, want vanaf de top heb je spectaculaire uitzichten. Maar niet alleen de weg omhoog is de moeite waard, ook beneden is er genoeg te zien. Dus sla na de beklimming je handdoek uit op het zwarte Fonta Bila-strand om bij te komen. En als je de zee te koud vindt, kan je het beste zwemmen in Ponta da Salina.
Verken sowieso even het kleine dorp São Jorge, een geweldige bestemming op het mini-eiland. En kan je goed tegen flexibele vertrektijden? Ga dan eilandhoppen.  Santiago en Sal zijn zeker de moeite waard.
Eten
Op de Kaapverdische eilanden is de temperatuur altijd lekker. Het leven is hier dan ook heel ontspannen. Uiteten gaan is vooral een relaxte bezigheid en niet bijzonder culinair aangelegd. Verwacht een lekker bord met eten, geïnspireerd door de Afrikaanse keuken. Dineren in de zon, muziek op de achtergrond en een koel drankje. Lijkt dat je wat? Schuif dan aan bij Le Bistrot, Fogo Lounge en Open Sky.
De allerbeste visgerechten bestel je bij Seafood. Helemaal in stijl ontspannen doe je met de Kaapverdische wijn Manecome. Liever wat sterkers? Aguardiente is een ander lokaal drankje en wordt gemaakt van suikerriet.
Maar zelfs voor de echte zoetekauw hebben ze bij Kaapverdië een speciaal drankje! Deze likeur bevat een heel scala aan ingrediënten en is perfect om je maaltijd mee af te sluiten. En waar je deze lekkernijen allemaal kan drinken? Nou, bij de The Tropical Club Bar of de Chama Bar.
Vervoer
Eilandhoppen is het goedkoopste per ferry. Een ferrytocht duurt ongeveer één uur. Houd in je reisplanning rekening met vertragingen. En vertraging kan een uur, een dag of meerdere dagen betekenen.
Vanaf Amsterdam vlieg je rechtstreeks naar Fogo. In nog geen acht uur ben je er al.
Goed om te weten
Beste reistijd: April t/m juni, oktober, november
Visum: Ja
Inentingen: Ja
Valuta: Escudo
Taal: Portugees
fogo.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.